Rôzne Správy Samospráva

V Ružinove pribudli nové miesta pre škôlkarov

V materskej škole na Prešovskej ulici ružinovská samospráva prerobila služobný byt na triedu, čím navýšila kapacitu škôlky o ďalších 18 miest.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove pribudli nové miesta pre škôlkarov
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Ružinov rozširuje kapacity materských škôl. Aktuálne už noví škôlkari navštevujú aj Materskú školu Prešovská. Prerobením služobného bytu tam vzniklo 18 nových miest. Bratislava24.sk informoval Stanislav Šenc z miestneho úradu.

„Záujem o ružinovské škôlky je veľký. Preto hľadáme možnosti ako navýšiť ich kapacity. Najrýchlejším riešením je prerábanie existujúcich priestorov. Tak ako tomu bolo aj v prípade materskej školy na Prešovskej ulici,“ objasnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Viac miest pre škôlkarov

V materskej škole na Prešovskej ulici ružinovská samospráva prerobila služobný byt na triedu, čím navýšila kapacitu škôlky o ďalších 18 miest. Rekonštrukčné práce, do ktorých Ružinov investoval viac ako 71 000 eur, začali už v minulom roku.

V roku 2017 mestská časť prerobila služobný byt na triedu aj v Materskej škole Bancíkovej a v Materskej škole Exnárova, čím pribudlo spolu ďalších 28 miest pre najmenších Ružinovčanov. Na tieto práce putovalo viac ako 54 000 eur z ružinovského rozpočtu.

„V rovnakých prácach plánujeme pokračovať aj v prípade služobného bytu v Materskej škole Miletičova a v Materskej škole Prešovská, kde máme ešte jeden služobný byt. Zároveň chceme zrekonštruovať priestory bývalých jaslí na Banšelovej ulici a v jednom z pavilónov v Základnej škole Borodáčova na nové triedy pre škôlkarov,“ priblížil plány mestskej časti starosta Dušan Pekár.

Spolu by tak malo vzniknúť ďalších viac ako 100 miest. Mestskej časti Bratislava-Ružinova sa poradilo od roku 2012 rekonštruk­ciami existujúcich priestorov v škôlkach navýšiť ich kapacity o 260 miest.

Materská škola Prešovská v Ružinove
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM