Alexandra Húsková Rôzne

V Ružinove by sa malo začať stavať. Pozemky pod plánovaným projektom Bergamon získala fínska firma YIT

Fínska developerská spoločnosť YIT, ktorá developuje aj projekt STEIN2, získala viac ako šesťhektárový pozemok v mestskej časti Ružinov v Bratislave. Projekt prinesie do lokality viac ako 800 bytov spolu so službami, oddychovými a športovými zónami a investor sľubuje aj viac zelene.

Ilustračný obrázok k článku V Ružinove by sa malo začať stavať. Pozemky pod plánovaným projektom Bergamon získala fínska firma YIT
Zdroj: Dnes24.sk

Pozemok sa nachádza medzi ulicami Hraničná a Mlynské nivy. Obsahovať má okrem bytov bohatú ponuku služieb a komplex kancelárskych budov. Projekt Bergamon je v pláne výstavby už deviaty rok. Tentokrát je začiatok jeho výstavby naplánovaný na budúci rok.

Spoločnosť YIT získala pozemok v širšom centre Bratislavy s plánom vybudovať atraktívnu štvrť s praktickým bývaním, v niekoľkých samostatných budovách.

Projekt počíta taktiež s komerčnými priestormi, parkovaním a dostatkom parkovej zelene. Výstavba bude prebiehať v niekoľkých na seba nadväzujúcich fázach, pričom začiatok prvej etapy projektu je naplánovaný na rok 2016 a prinesie viac ako 100 bytov.

Cieľom je vybudovať novú mestskú štvrť

Výhodou je taktiež blízkosť centra mesta, ale aj dobré dopravné napojenie. Vzhľadom na veľkosť projektu je cieľom developera vybudovať nielen funkcie bývania so základnou vybavenosťou, ale novú mestskú štvrť, ktorá ponúkne svojim obyvateľom maximálny komfort.

Podrobnejšie informácie o projekte, ako aj jeho nová podoba budú predstavené v najbližších mesiacoch, uviedla v tlačovej správe Zuzana Ozanová z agentúry Seesame.

Prečítajte si aj:

Výstavba ďalších bytov Perly Ružinova v plnom prúde

Stein 2 dostal zelenú. Staré Mesto dalo projektu stavebné povolenie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM