Samospráva

V Rusovciach nenašiel nový kontrolór žiadnu agendu po svojom predchodcovi

Nový kontrolór v Mestskej časti Bratislava Rusovce nenašiel žiadnu agendu po svojom predchodcovi. Potvrdil to Vladimír Mráz, ktorý od 1. októbra zastáva funkciu kontrolóra v tejto mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku V Rusovciach nenašiel nový kontrolór žiadnu agendu po svojom predchodcovi
Zdroj: TASR

„Údaje, s ktorými môj predchodca prichádzal do kontaktu počas daňových kontrol, majetkových kontrol, spadajú pod ochranu osobných údajov, navyše dokumenty sú majetkom mestskej časti," uviedol Mráz s tým, že za svojho viac ako tridsaťročného pôsobenia sa ešte nestretol so štatutárom v samospráve, ktorý by neodovzdal agendu svojmu nástupcovi.

Starosta Rusoviec Dušan Antoš potvrdil, že bývalý kontrolór neodovzdal nijaké dokumenty. „Jednoznačne bol vyzvaný, aby odovzdal a oficiálne zaprotokoloval celú agendu, doteraz to neurobil a ak tak ani neurobí, budeme sa musieť zaobísť bez tých dokumentov,“ skonštatoval starosta s tým, že vec riešia s právnikom.

Ak bývalý kontrolór dokumenty obci oficiálne neodovzdá, mestské zastupiteľstvo by malo prijať uznesenie, v ktorom ho na to vyzve.

„Považujem za dôležité to dotiahnuť do konca a keď iná možnosť nebude, budeme musieť využiť takéto riešenie,“ uviedol poslanec MČ Rusovce Róbert Kalmár.

Bývalý kontrolór v Rusovciach Michal Belohorec povedal, že dokumenty osobne neodovzdal, lebo ho nikto na to nevyzval. „Volala mi ešte v septembri sekretárka starostu, že sa ozvú a že celú vec doriešime, ale nikto z obce sa mi dodnes neozval,“ povedal Belohorec s tým, že celá agenda je v archíve a keďže všetky správy z kontrol predkladal miestnemu zastupiteľstvu, musia byť verejne dostupné.

Miestne zastupiteľstvo v Rusovciach vyberalo v septembri tohto roka miestneho kontrolóra spomedzi štyroch uchádzačov, ktorí postúpili do užšieho výberu verejnej súťaže po tom, čo sa bývalému kontrolórovi Michalovi Belohorcovi skončil šesťročný mandát na zastávanie tejto funkcie. Zo siedmich prítomných šesť poslancov hlasovalo v tajnom hlasovaní za Vladimíra Mráza.

Prečítajte si tiež: Mestská časť Čunovo má prijímanie finančných darov upravené cez VZN. Polícia však začala trestné stíhanie pre podozrenie z korupcie

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM