Samospráva

V Rusovciach dokončili časť kanalizácie na Maďarskej ulici

V Mestskej časti (MsČ) Bratislava Rusovce ukončili výstavbu časti kanalizácie na Maďarskej ulici a začali s opravou cesty. Predstavitelia Rusoviec potvrdili, že náklady na prípravné práce ako aj nový asfaltový povrch cesty na Maďarskej ulici v hodnote 25.000 eur mestská časť pokryje z dotácie Brati

Ilustračný obrázok k článku V Rusovciach dokončili časť kanalizácie na Maďarskej ulici
Foto: Katarína Oravská

„Minulý týždeň dokončili betónovacie práce a až vyschne betón a bude mať prípustnú hodnotu vlhkosti, môžu asfaltovať, vyzerá to na koniec tohto týždňa," uviedol vicestarosta Radovan Jenčík.

Práce na budovaní kanalizácie na Maďarskej ulici v Rusovciach, ktoré sa začali v septembri 2014, zastavilo predstavenstvo Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) vo februári tohto roka pre predražujúci sa archeologický prieskum.

Koncom leta predstavenstvo BVS rozhodlo, že kanalizáciu v Rusovciach dobudujú, aj keď sa pôvodný rozpočet na archeologický prieskum, ktorý rátal s čiastkou 20.000 eur, vzhľadom na významné archeologické nálezy, zvýšil na 100.000 eur.

Celková investícia na vybudovanie dva kilometre dlhej kanalizačnej a vodovodnej siete, vodovodných a kanalizačných prípojok a čerpacej stanice splaškových vôd v Rusovciach je vyčíslená na 1,4 milióna eur.

Výstavba kanalizácie na Maďarskej a časti Gerulatskej ulice, ktoré ako posledné v tejto prihraničnej MsČ zatiaľ kanalizáciu nemajú, by mala byť dokončená na jar budúceho roka.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM