Kultúra

V Reformovanom kresťanskom zbore v Bratislave bude druhá adventná nedeľa patriť seniorom

V Reformovanom kresťanskom zbore v Bratislave pripravili na druhú adventnú nedeľu 7. decembra tradičné adventné stretnutie pre seniorov.

Ilustračný obrázok k článku V Reformovanom kresťanskom zbore v Bratislave bude druhá adventná nedeľa patriť seniorom

„V tomto období duchovnej prípravy na slávenie Vianoc chceme prejaviť seniorom, starším, osamelým či chorým členom cirkevného zboru našu spolupatričnosť. Pripravili sme pre nich o 15.00 h bohoslužby s Večerou Pánovou v reformovanom chráme na Námestí SNP v Bratislave a po nich posedenie s odovzdávaním darčekov,“ povedal vedúci duchovný Reformovaného kresťanského zboru v Bratislave prof. Imrich Peres.

Ako spresnil, na stretnutí s občerstvením odovzdajú seniorom duchovnú literatúru a balíčky so sladkosťami, vitamínmi, kávou alebo čajom. Tým, ktorí sú chorí alebo nevládni, zabezpečia dopravu na stretnutie, duchovní a členovia zboru ich môžu navštíviť aj v domácnostiach.

Na tretiu adventnú nedeľu 14. decembra sa v Reformovanom kresťanskom zbore v Bratislave uskutoční detská slávnosť s kultúrnym programom a rozdávaním vianočných balíčkov.

„Pokračujeme v zbierke uterákov a posteľnej bielizne pre bezdomovcov, ktoré odovzdáme pre zariadenie Depaul. Pripravíme takisto 200 kusov balíčkov pre bezdomovcov, v ktorých nájdu hygienické potreby, teplé ponožky, rukavice a iné potrebné veci. Tieto balíčky na Štedrý deň dopravíme do zariadenia pre bezdomovcov,“ dodal Peres.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM