Tomáš Stupavský Samospráva

V Rači otvoria denný stacionár pre seniorov

V bratislavskej mestskej časti Rača otvoria denný stacionár pre seniorov. Je to jeden z veľkých projektov, ktoré sa v súčasnosti v Rači realizujú vďaka prostriedkom získaným v rámci Integrovanej stratégie rozvoja mestských oblastí (ISRMO).

Ilustračný obrázok k článku V Rači otvoria denný stacionár pre seniorov
Zdroj: TASR

Denný stacionár bude poskytovať ambulantnú formu sociálnej služby, informovala hovorkyňa starostu Rače Eva Miklánková. Znamená to, že klienti do stacionára ráno prídu, počas dňa bude pre nich pripravená starostlivosť a program a v popoludňajších hodinách odídu domov.

Klientom má ponúkať služby pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby, sociálne poradenstvo, rehabilitácie, stravovanie či kvalitné trávenie voľného času a terapie.

„Stacionár bude v prevádzke počas pracovných dní od 06.30 do 17.00 h, bude bezbariérový a určený pre mobilných aj imobilných občanov,“ uviedla hovorkyňa. O klientov sa má starať kvalifikovaný odborný personál.

Zariadenie buduje mestská časť v nových priestoroch, ktoré vznikajú rekonštrukciou budovy bývalých detských jaslí na Plickovej ulici. Na rekonštrukciu budovy v celkovej sume 461-tisíc eur mestská časť získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie.

Okrem vnútorných priestorov podľa nej rekonštrukciou prejdú aj vonkajšie. „Vykonajú sa sadové a terénne úpravy, osadí sa drobná architektúra,“ priblížila Miklánková. Práce by mali byť ukončené v júni.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM