Rôzne

V Rači odstránili z ulíc za posledné dva roky 92 autovrakov

Boj s autovrakmi vedú viaceré mestské časti v hlavnom meste. Zapojiť sa môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku V Rači odstránili z ulíc za posledné dva roky 92 autovrakov
Zdroj: TASR

V Rači sa za posledné dva roky podarilo odstrániť z jej ulíc 92 autovrakov. Informuje o tom račianska samospráva na svojom webe. Boj s autovrakmi vedú viaceré mestské časti v hlavnom meste, pretože blokujú parkovacie miesta pre aktívnych vodičov.

Odstraňovanie vrakov

Len za december minulého roka dala Rača odtiahnuť na určené parkovisko štyri autá a ďalšie štyri odstránili sami majitelia na základe výzvy mestskej časti.

„Vraky v uliciach Rače zisťujú buď naši pracovníci pri terénnych obhliadkach, alebo ich nahlasujú občania. Hneď po nahlásení vraku začíname na prípade pracovať, avšak odstránenie vraku je relatívne komplikovaný a zdĺhavý proces,“ spresnila samospráva.

Najprv sa zistí, či vozidlo poškodzuje, alebo ohrozuje životné prostredie. Pri poškodzovaní sa ihneď odťahuje. Následne sa určí, komu patrí komunikácia, na ktorej auto stojí. Zisťuje sa, či auto má, alebo nemá evidenčné číslo, a následne sa hľadá držiteľ vozidla. Informácie o ňom mestskej časti poskytuje polícia. Tá majiteľovi auta posiela výzvu poštou, vylepí ju na auto či vyvesí na úradnú tabuľu na webe mestskej časti. Po uplynutí 60-dňovej lehoty sa vozidlo následne odťahuje.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM