Rôzne

V Rači bude v nasledujúcom školskom roku viac škôlkarov

Nárast počtu škôlkarov vníma samospráva ako pozitívny dôsledok rekonštrukcie materských škôl a rozširovania kapacít.

Ilustračný obrázok k článku V Rači bude v nasledujúcom školskom roku viac škôlkarov
Zdroj: TASR

Materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti bratislavskej Rače by malo v nasledujúcom školskom roku navštevovať 685 detí. To je o 16 viac ako v aktuálnom školskom roku. TASR o tom informovala hovorkyňa račianskeho starostu Eva Miklánková. Nárast počtu škôlkarov vníma samospráva ako pozitívny dôsledok rekonštrukcie materských škôl a rozširovania kapacít, čo je jednou z priorít mestskej časti.

V pláne sú rekonštrukcie

Najviac detí, stoštyridsať, by malo navštevovať MŠ Gelnická. Tú samospráva zrekonštruovala minulý rok a jej kapacity sa tak rozšírili o dve triedy. Takmer dvojnásobne sa zvýši počet detí v MŠ Barónka, na ktorej sa momentálne buduje nadstavba a pribudnúť by mali dve triedy. Od septembra by škôlku malo navštevovať osemdesiatosem detí, kým v súčasnosti je to štyridsaťsedem.

Pre plánovanú rozsiahlu rekonštrukciu však poklesne počet škôlkarov zhruba o tridsať v MŠ Pri Šajbách. Škôlka bude od septembra sídliť v náhradných priestoroch. Ostatné materské školy si podľa Miklánkovej zachovajú aj na budúci rok viac-menej súčasný stav. Ide o MŠ Cyprichova (86 detí), MŠ Hubeného (99 detí), MŠ Plickova (92 detí) a MŠ Tbiliská (120 detí).

Pribudne nová materská škola

Do materských škôl v Rači bolo podaných celkovo 352 prihlášok, pričom kladne bolo posúdených 215. Z toho 43 je predškolákov, ktorých prijatie na povinnú predškolskú výchovu vyplýva zo zákona, ďalších 200 detí je z Rače a zvyšných pätnásť detí vo veku od troch do päť rokov pochádza z iných mestských častí.

V septembri 2017 sa predpokladá nárast počtu škôlkarov približne o päťdesiat, a to v súvislosti s rekonštrukciou MŠ Pri Šajbách. V septembri 2018 predpokladá mestská časť prijatie až 825 detí, keďže dovtedy by mala vzniknúť ôsma materská škola na Novohorskej ulici.

Čítajte aj: S čím sa hrávali deti pred tridsiatimi rokmi?

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM