Nina Táborská Rôzne

V prostriedkoch verejnej dopravy sa bude od soboty robiť dopravný prieskum

Cestujúci v bratislavskej mestskej hromadnej doprave môžu od soboty stretnúť vo vozidlách sčítacích komisárov. Budú totiž robiť anonymný dopravný prieskum, počítať cestujúcich a zisťovať, kam ľudia idú a aký lístok si kúpili. Prieskum potrvá do štvrtka 16. októbra.

Ilustračný obrázok k článku V prostriedkoch verejnej dopravy sa bude od soboty robiť dopravný prieskum
Zdroj: TASR

„Sčítací komisári budú riadne označení a počas cesty postupne oslovia jednotlivých cestujúcich tak, aby nedochádzalo k zdržaniu vozidiel dopravcov a cestujúcich,“ ubezpečuje hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

„Prieskumníci sa budú cestujúcich dopytovať len na začiatok a koniec cesty a aké cestovné lístky na túto cestu použili,“ podotkla.

Dopravný prieskum organizuje Bratislavská integrovaná doprava, a. s. „Výsledky budú slúžiť na spresnenie skutočného využívania predplatných cestovných lístkov v integrovanej doprave u jednotlivých dopravcov,“ vysvetlila Volfová.

Anonymný dopravný prieskum sa uskutoční vo vozidlách všetkých dopravcov zapojených do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji a potrvá do 16. októbra.

Prieskumníkov bude zaujímať len na začiatok a koniec cesty, obec, v prípade Bratislavy konkrétna mestská časť a aké cestovné lístky na túto cestu cestujúci použili. O osobné údaje sa tak báť nemusíte.

Dopravný podnik prosí cestujúcich, aby boli pri tomto prieskume nápomocní a poskytli sčítačom zisťované údaje.* „Malo by to byť prínosné práve pre nich nakoľko prieskum má prispieť k lepšej funkčnosti fungovania IDS BK,“* vysvetľuje DPB.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM