Kultúra

V ponuke víkendového menu nájdete hudbu, kultúru aj dobré jedlo

Bratislavské jazzové dni 2016, Malacká Šarkaniáda alebo Veteránska jazda na záver sezóny. Podujatia tohto víkendu spestria jesenné dni malým aj veľkým.

Ilustračný obrázok k článku V ponuke víkendového menu nájdete hudbu, kultúru aj dobré jedlo
5
Galéria

Bratislavské jazzové dni 2016

Bratislavské jazzové dni 2016 pozývajú milovníkov dobrej hudby už po 42-krát do bratislavskej Incheby. Na viacerých pódiách vystúpia Nik West, Tiempo Libre, Caro Emerald a množstvo ďalších. Na vlastnom pódiu sa počas troch jazzových dní predstavia aj mladé talenty. Podujatie je súčasťou Župnej jesene.

piatok – nedeľa / 19:00 hod. / Incheba

41. ročník Behu Devínskou Kobylou

Na tratiach v lesnom teréne sa uskutoční 41. ročník Behu Devínskou Kobylou. Na trať vybehnú pretekári rôznych vekových kategórií, od najmenších detí do šesť rokov až po Vytrvalcov, čo je označenie pre bežcov od 60 rokov. Registrácia prebehne v deň behu od 8:00 hod. priamo na mieste akcie na Veľkej lúke.

sobota / začiatok 8:00 hod. / Veľká lúka

Veteránska jazda

Veteránisti si to tento víkend namieria do Šenkvíc. Tešiť sa z ich prejazdu môžu aj v Ružindole a v Jablonci. V sobotu 22.10. o 9:30 odštartuje na námestí v Šenkviciach Veteránska jazda na záver sezóny. Vyhodnotenie historických vozidiel sa uskutoční v Jablonci.

sobota / 9:30 hod. / štart – námestie Šenkvice

Dizajn & hand made trh v Dot.

Bude vás čakať takmer 20 slovenských predajcov krásnych vecí. Tešiť sa môžete na ručne vyrábané šperky, dizajn, bytové doplnky, oblečenie, pochúťky pre vás i vaše zvieratká a ďalšie super vecičky. Trh bude v priestoroch kaviarne aj galérie, bude to lahoda pre oči aj chuťové poháriky.

sobota / 10:00 hod. / DOT. Contemporary Art Gallery

Deň otvorených ateliérov 2016

Iba v tento deň máte možnosť nazrieť do súkromia ateliérov, galérií a umeleckých dielní v Bratislave, Stupave, Malackách, Svätom Jure, Limbachu, Pezinku, Viničnom, Vinosadoch, Modre, Harmónii, Vištuku a Častej. Otvoria sa dvere 27 súkromných a verejných ateliérov, spoznáte 35 výtvarníkov.

sobota / 10:00 – 21:00 hod.

Prešporský rybací kotlík

V sobotu sa na Hviezdoslavovom námestí bude od rána variť rybacia polievka. Mestská časť Staré Mesto organizuje nultý ročník súťaže vo varení rybacej polievky Prešporský rybací kotlík. Súťažiť budú viaceré tímy nadšencov aj profesionálnych kuchárov, ktorých úlohou bude uvariť najlepšiu rybaciu polievku.

Viac TU.

sobota / 12:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Ostrov kreativity

V piatich herných zónach si prídu na svoje chlapci aj dievčatá, malí aj veľkí. Vyrazte za zábavou s kamarátkami LEGO® Friends, vytrénujte svoje nindžovské schopnosti v zóne LEGO® NINJAGO™ alebo po prvýkrát zoznámte svojich najmenších so stavaním v LEGO® DUPLO® bazéniku.

Viac info TU.

sobota – nedeľa / 10:00 hod. / Avion

Festival MOVE 2016 – postavme Slovensko na nohy

Bratislavský Ateliér Babylon ožije počas víkendu jedinečným festivalom svojho druhu, MOVE – Postavme Slovensko na nohy. Dva festivalové dni ponúknu pre mladých ľudí príležitosť stretnúť pod jednou strechou úspešných ľudí z podnikateľského prostredia, verejného života a neziskových organizácií. V sobotu a v nedeľu budú od 14. hodiny pripravené hudobné predstavenia, oddychové aktivity, inšpiratívne prednášky, diskusie či workshopy.

Viac TU.

sobota – nedeľa / 14:00 hod. / Ateliér Babylon

Šarkaniáda 2016

Centrum voľného času Malacky pozýva na lúku „pri mlyne“, kde sa bude od 14:30 do 16:00 hod. konať Šarkaniáda 2016. Naj šarkan a Naj letec budú odmenení diplomom a hlavnou cenou.

nedeľa / 14:30 hod. / lúka „pri mlyne“ Malacky

Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM