Rôzne

V Pistoriho paláci otvorili zrekonštruované Kino Film Europe

Artové kino s kapacitou 99 miest v utorok slávnostne otvorili za účasti starostu Starého Mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Pistoriho paláci otvorili zrekonštruované Kino Film Europe
6
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook

V Pisztoryho paláci na Štefánikovej ulici v Starom Meste je opäť funkčná kinosála. Mestská časť ju obnovila za viac ako 30-tisíc eur. Prispela tiež spoločnosť Film Europe, ktorá v priestoroch pravidelne organizuje festivaly európskeho filmu. Tá získala dotáciu z Audiovizuál­neho fondu.

Nová kinosála

Artové kino s kapacitou 99 miest v utorok slávnostne otvorili za účasti starostu Starého Mesta Radoslava Števčíka. „Som rád, že som mohol splniť ďalší sľub, ktorý som dal po nástupe do funkcie – postupne rekonštruovať Pistoriho palác a jeho kinosálu,“ povedal Števčík. Prvým filmom, ktorý po oprave kinosály premietli hosťom, bol argentínsky filmo Vážený občan.

Obnova kinosály bola súčasťou celkovej rekonštrukcie Pistoriho paláca, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou. Práce pozostávali z kompletnej výmeny sedadiel, podlahovej krytiny a vymaľovania stien.

Pistoriho palác mestská časť zrekonštruovala za viac ako 666-tisíc eur, z čoho vyše 566-tisíc eur dostala z nórskeho finančného mechanizmu a štátneho rozpočtu. Opraviť sa podarilo značne poškodenú strechu paláca, vnútornú a vonkajšiu fasádu, okná, okenné časti a kotolňu. Obe krídla paláca majú samostatné vchody.

zrekonštruované Kino Film Europe
6
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM