Kultúra

V Pezinku začína amatérsky filmový festival. Čakajú vás práce pezinských tvorcov, ale aj filmy z okolia a zo zahraničia

V Pezinku dnes večer vo veľkej kinosále Kultúrneho centra začne 11. ročník Pezinského amatérskeho filmového festivalu. Divákom počas dvoch dní svojho trvania ponúkne nízkorozpočtové, nezávislé alebo študentské filmy, ktoré dokážu divákov zaujať vtipom a originalitou.

Ilustračný obrázok k článku V Pezinku začína amatérsky filmový festival. Čakajú vás práce pezinských tvorcov, ale aj filmy z okolia a zo zahraničia
Zdroj: TASR

Organizátori festivalu si tento rok pripravili výber z práce pezinských tvorcov, ale aj filmov z okolia a zo zahraničia. Návštevníci sa môžu tešiť na filmy animované, humorné či experimentálne, a to vo formátoch celovečerných, krátkometrážnych, ale aj päťsekundových.

„Pripravili sme aj výstavy, stánky a Tulizónu,“ priblížil organizátor PAFF Martin Boriš z občianskeho združenia Kinečko.

Dnes sa program filmového festivalu začne o 18.00 h pásmom filmov. Večer uzavrie koncert pesničkárky Katarzie. Sobota (21.3.) prinesie od 15.30 h filmový maratón s viacerými hosťami a prednáškou na tému Najväčšie filmové chyby.

PAFF vzniklo v roku 2003 vďaka pezinskej filmovej skupine Tichý dom. Organizáciu festivalu po nich, po krátkej odmlke, prezvali ľudia z občianskeho združenia Kinečko. To pôsobí v Pezinku od roku 2006 a jeho cieľom je aj priblížiť širokej verejnosti amatérsku, nezávislú a nízkorozpočtovou filmovú tvorbu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM