Tomáš Stupavský Samospráva

V Pezinku plánujú rozšíriť kapacity Materskej školy Na bielenisku

Pre zvýšený záujem o umiestnenie detí do škôlok otvorí mesto Pezinok dve nové triedy v priestoroch Základnej školy Na bielenisku 2. Zvýši sa tak kapacita elokovaného pracoviska, ktoré je organizačnou súčasťou Materskej školy gen. Pekníka 2.

Ilustračný obrázok k článku V Pezinku plánujú rozšíriť kapacity Materskej školy Na bielenisku
Zdroj: TASR

Informuje o tom pezinská samospráva na svojej webovej stránke.

Pri obsadzovaní novovytvorených miest spracuje Školský úrad zoznam všetkých detí, ktoré splnili podmienky prednostného prijatia, ale neboli prijaté do materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Pezinok po spoločnom zápise. „Súčasťou zoznamu bude aj pôvodná prihláška dieťaťa, podaná na spoločnom zápise do materských škôl 11. marca. Deti budú v zozname zoradené od najstaršieho po najmladšie,“ uvádza mesto.

Riaditeľka Materskej školy gen. Pekníka 2 na základe tohto zoznamu osloví postupne od 10. do 15. júna rodičov detí s ponukou na ich umiestnenie v elokovanom pracovisku Na bielenisku 2. Radnica preto žiada rodičov, aby čakali na túto výzvu riaditeľky. Zároveň žiada zákonných zástupcov, ktorých deti dostali rozhodnutie o prijatí do materskej školy od septembra 2015, aby v prípade, ak ich dieťa do škôlky nenastúpi, informovali o tom riaditeľku príslušnej materskej školy.

Pre splnenie podmienok prednostného prijatia musí mať dieťa trvalý pobyt v Pezinku, do konca roka 2015 musí mať tri roky a v septembri nastupuje do materskej školy. Mesto upozorňuje, že ak po prijatí detí, ktoré splnili podmienky prednostného prijatia už pri zápise v marci, zostane v novovytvorených triedach Na bielenisku 2 voľná kapacita, bude vyhlásené nové kolo na prijatie ďalších uchádzačov. Samospráva bude o tom informovať na svojej webovej stránke.

V Pezinku je momentálne šesť materských škôl a jedna základná škola s materskou školou v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM