Šport Správy

V Pezinku otvorili dlhoočakávaný zimný štadión. Prišiel aj populárny Miro Šatan

Pezinčania sa konečne dočkali. Vo štvrtok slávnostne otvorili ľadovú arénu, ktorá bude slúžiť hokejistom, nadšencom krasokorčuľovania i verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Pezinku otvorili dlhoočakávaný zimný štadión. Prišiel aj populárny Miro Šatan
4
Galéria
Zdroj: ARÉNA Pezinok

Tak predsa len sa to podarilo! Po dlhom čakaní konečne otvorili zimný štadión na Suvorovovej ulici v Pezinku. Hoci mala byť aréna pre verejnosť sprístupnená už v lete minulého roka, korčuliari nielen z Pezinka, ale aj zo širokého okolia sa dočkali až teraz.

Slávnostné otvorenie

Na slávnostnom otvorení, vo štvrtok 26. apríla, sa verejnosti prihovorili zástupca investora, spoločnosti Aréna Pezinok s. r. o. Roman Weck a primátor mesta Oliver Solga. Prekvapením pre prítomných návštevníkov bol súčasný generálny manažér slovenskej seniorskej reprezentácie Miroslav Šatan. Legendárny „Šarky“ bol zároveň aj jedným z aktérov symbolického prestrihnutia pás­ky.

Súčasťou otváracieho ceremoniálu bola aj polhodinová krasokorčuliarska exhibícia a zápasy bratislavských a nitrianskych školákov. Na záver bolo na programe verejné korčuľovanie, kedy si mohli všetci na vlastnej koži vyskúšať nový pezinský ľad.

Výbava arény

Aréna pozostáva z ľadovej plochy s rozmermi 56 × 26 metrov, ktorá spĺňa aj požiadavky IIHF. Pre športovcov je k dispozícii šesť šatní so sprchami a toaletami. Na poschodí štadióna sa nachádza fitness priestor pre rozcvičenie hráčov a základný tréning.

Na štadióne nájdete aj reštauráciu s výhľadom na ľadovú plochu a športový obchod s hokejovými potrebami vrátane brúsenia korčúľ. Športový areál ponúka tiež veľké parkovisko pre osobné automobily s kapacitou 48 parkovacích miest, 3 pre telesne postihnuté osoby, prípadne autobusy.

Aréna bude prevádzkovaná počas celého roka a bude slúžiť predovšetkým súkromným hráčskym skupinám, nadšencom krasokorčuľovania, samotnej verejnosti a pezinskej mládeži. Zároveň bude výborným miestom pre organizovanie turnajov, športových sústredení, hokejových kempov a podobných podujatí. Viac informácií nájdete na webovej stránke www.arenapezinok.sk.

Otvorenie zimného štadióna v Pezinku
4
Galéria
Zdroj: ARÉNA Pezinok
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM