Webnoviny - Rôzne

V Pezinku od piatka turnaj Final eight

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA PEZINOK 11. februára (WEBNOVINY) – Od piatka 12. februára sa v Pezinku uskutoční Slovenský pohár v basketbale mužov. V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi sa boj o prestížnu trofej nevyhol zmenám. Podľa nových pravidiel, ktoré vstúpili do platnosti pred začiatkom tejto sezóny, sa kvalifikovalo prvých osem mužstiev z extraligovej tabuľky po 22. kole.

Vo Final eight sa stretne prvý tím s ôsmym, druhý so siedmym atď. Hrá sa na jedno víťazstvo. Počas prvého popoludnia sú na programe štyri zápasy (postupne od 12.00 h Nitra – Inter, Pezinok – Svit, Handlová – Banská Bystrica, Spišská Nová Ves – Prievidza), v sobotu sa postupujúci stretnú v semifinále a v záverečný hrací deň je na programe finálový zápas. Obhajcom prvenstva je domáci AB Cosmetics Pezinok, ktorý bol lídrom extraligy po uvedenom 22. kole, preto mal prednostné právo usporiadať turnaj.

„Ako obhajca celkového triumfu a zároveň domáci tím máme vysoké ciele. Bolo by pekné, ak by pohár určený pre víťaza zostal v Pezinku,“ naznačil ambície generálny manažér Pezinčanov Justín Sedlák st. v rozhovore pre agentúru SITA. Spolufavoritom na celkový triumf je aj úradujúci šampión BK SPU Nitra. „Zaujímavý duel sa odohrá aj medzi Handlovou a Banskou Bystricou. Kľúčom k úspechu bude zvládnuť štvrťfinálové stretnutie. Z postupujúcej štvorky už potom môže zvíťaziť hociktorý tím. Kvalita jednotlivých kádrov a doterajšie výsledky z extraligovej sezóny naznačujú, že turnaj by mal byť maximálne vyrovnaný. My urobíme všetko pre to, aby sme pred domácim publikom uspeli,“ pokračoval Justín Sedlák.

Ďalšou zmenou v porovnaní s minulými ročníkmi je skutočnosť, že tímy nedostanú za účinkovanie na turnaji finančné odmeny. „Sú pripravené nejaké vecné ceny. Víťaz si, samozrejme, odnesie putovný pohár. Menšiu trofej získa zdolaný finalista. V sobotu vyhlásime najlepších hráčov z každého tímu a potom aj najlepšieho hráča turnaja,“ uzavrel generálny manažér AB Cosmetics.

Počas turnaja sa o zábavu postará D.J. v spolupráci s bratislavskými mažoretkami. Vstupné na podujatie je 3 eurá na jeden hrací deň. Majitelia permanentiek na domáce zápasy Pezinka si môžu kúpiť lístok v hodnote 3 eurá, ktorý pre nich bude platiť na celý turnaj.

Program Final eight Slovenského pohára mužov v basketbale v Pezinku:

piatok 12. februára – štvrťfinále:
BK SPU Nitra /2./ – BK Inter Bratislava /7./ (12.00), AB Cosmetics Pezinok /1./ – BK Svit /8./ (14.30), MBK Handlová /3./ – ŠKP Banská Bystrica /6./ (17.00), BK 04 AC LB Spišská Nová Ves /4./ – BC Prievidza /5./ (19.30) sobota 13. februára: prvé semifinále (17.30), druhé semifinále (20.00) nedeľa 14. februára: finále (17.00)

Za tímom nasleduje umiestneni po 22. kole extraligy.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM