Správy

V Petržalke vyrastie unikátny rodinný zábavno-náučný park

V bratislavskej Petržalke by mal vzniknúť unikátny park, ktorý bude určený predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke vyrastie unikátny rodinný zábavno-náučný park
10
Galéria
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež. Taký park by mal už onedlho vyrásť v Petržalke.

Podpora od poslancov

Vznik parku podporili aj poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Zámerom župy je vybudovanie komplexu, ktorý bude na Slovensku jedinečný. „V bratislavskom kraji absentuje zariadenie zábavno-náučného charakteru, určené pre rodiny ako aj širokú verejnosť, ktoré by plnilo aj edukatívnu úlohu. Bratislavská župa preto podporuje rôzne projekty, ktoré môžu svojou povahou podporiťaktivity pre mládež, ale i vznik miest, kde môžu zájsť rodiny spoločne,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Poslanci BSK schválením tohto konceptu poverili aj komisiu, ktorá do konca marca 2017 vyhlási súťaž na výber koncesionára, ktorý predloží plán realizácie výstavby, prenájmu parku, výšku vstupného, skladbu objektov, ich účel, priestorové rozloženie ako aj ďalšie náležitosti.

Aký bude park?

Rodinný park by mal tvoriť komfortný priestor pre celoročné využitie s celodennou prevádzkou a mal by ponúkať inovatívny, atraktívny herný a náučný program s dôrazom na environmentalistiku a podporu kreativity detí a mládeže.

Dôraz by mal klásť na zeleň, ekológiu, životné prostredie, vzdelávanie, rodinný život, na prírodné materiály, nízkoenergetickú výstavbu či prevádzku a má mať zábavno-vzdelávací a oddychovo-rekreačný charakter najmä pre rodiny s deťmi a mládež.

Lokalita na realizáciu parku sa nachádza v atraktívnej lokalite Bratislavy priamo v kontaktnom území urbanizovaného a prírodného prostredia s vysokou mierou prímestskej rekreácie. Ide o pozemok v mestskej časti Bratislava – Petržalka s plochou takmer 9 hektárov.

Ilustračný obrázok

Otvorenie parku na Belopotockého ulici
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM