Správy Samospráva

V Petržalke, Ružinove aj v Karlovej Vsi sa začne veľké jarné upratovanie

Vyhrňte si rukávy a pomôžte skrášliť okolie vašich domovov. Prispejete k dobrej veci a bonusom bude určite aj upevnenie susedských vzťahov.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke, Ružinove aj v Karlovej Vsi sa začne veľké jarné upratovanie
7
Galéria
Zdroj: KASPIAN

Do jarného upratovania sa postupne púšťajú všetky mestské časti. Najbližšie si vyhrnú rukávy v Karlovej Vsi, v Ružinove a v Petržalke.

Upratovanie v Ružinove

Veľké jarné upratovanie odštartuje už počas najbližšieho víkendu 18. marca. Počas najbližších troch sobôt pristaví mestská časť na sídliská veľkokapacitné kontajnery, kde sa budú môcť obyvatelia bezplatne zbaviť objemného odpadu, a to v čase od 9:00 do 17:00 hod.

Jarné upratovanie sa začne na Ostredkoch, Štrkovci a na Trnávke. O týždeň neskôr, v sobotu 25. marca, budú môcť vyhodiť odpad obyvatelia z Prievozu, Pošne, Trávnikov a Vlčieho hrdla. Upratovanie sa ukončí v sobotu 1. apríla v Starom Ružinove, Ružovej doline a na Nivách. Presný harmonogram a miesta, kde budú veľkokapacitné kontajnery umiestnené, nájdete na webovej stránke mestskej časti.

Na sobotu 25. marca je naplánovaný aj zber komunálnych odpadov z domácností s obsahom škodlivých látok. Pri základnej škole Ružová dolina bude medzi 8:00 a 10:00 hod. pristavené vozidlo. Môžete sa tam zbaviť rôzneho komunálneho odpadu, napr. starých náterových hmôt, lakov, lepidiel, odpadových rozpúšťadiel, pesticídov, olejov či tukov.

Nepotrebné elektrospotrebiče budú môcť Ružinovčania odovzdať aj v sobotu 8. apríla. Prihlásiť sa musia do stredy 5. apríla, a to buď elektronicky na e-mailovú adresu zber@ruzinov.sk, alebo telefonicky na číslo 02/48 28 44 54. V deň odvozu je potrebné do 8:00 hod. vyložiť elektroodpad do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu a zabezpečiť vstup do týchto priestorov.

Zber odpadu v Karlovej Vsi

Obyvatelia Karlovej Vsi, ktorí sa potrebujú zbaviť starých batérií, akumulátorov, žiariviek a iného odpadu obsahujúceho ortuť a tiež chladničiek, mrazničiek a vyradených elektrospotrebičov (počítače, televízory, monitory, žehličky, práčky, mixéry a pod.) ich môžu priniesť v sobotu 18. marca od 8:00 do 10:00 hod. na parkovisko na Kempelenovej ulici.

Zbavia sa tam aj starých alebo nepotrebných náterových hmôt, rozpúšťadiel, pesticídov, olejov a tukov. Tie však musia byť uzavreté v pevných obaloch, z ktorých sa neuvoľňuje odpad a v maximálnom množstve do päť kg na jednu osobu.

Zdroj: TASR

Týždeň čistoty v Petržalke

Prvý aprílový týždeň bude v Petržalke patriť upratovaniu. Mestská časť už po štvrtý raz ponúka obyvateľom spoluprácu pri čistení okolia ich domov. Samospráva obyvateľom poskytne rukavice, odpadové vrecia aj odvoz vyzbieraného odpadu.

V termíne od 27. do 31. marca si môžu obyvatelia na telefónnych číslach 02/68 288 851, 68 288 852, 68 288 796, alebo e-mailom lenka.spodova@petrzalka.sk, lubica.borsova@petrzalka.sk, tatiana.stanova@petrzalka.sk dohodnúť stretnutie na oddelení životného prostredia. Od zamestnancov dostanú zdarma rukavice a vrecia na odpad. Zároveň sa dohodnú, kedy a kde sa brigáda uskutoční, aby potom pracovníci Miestneho podniku verejnoprospešných služieb odpad odviezli z vopred dohodnutého miesta.

Týždeň čistoty v Petržalke sa tento rok uskutoční prvý aprílový týždeň od 3. apríla do 7. apríla.

Ilustračné foto

Upratovanie v Petržalke
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM