Samospráva

V Petržalke pribudne ďalší oplotený výbeh pre psov

Psičkári z okolia Vyšehradskej ulice v Petržalke sa dočkali. Na priestore medzi Vyšehradskou a Panónskou začala mestská časť budovať oplotený výbeh pre psov.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke pribudne ďalší  oplotený výbeh pre psov
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Prvý oplotený výbeh aj s cvičiskom vznikol v roku 2014 na Wolkrovej, vlani v januári pribudol ďalší oplotený výbeh na Holíčskej. Na Vyšehradskej vznikne teda už tretí takýto priestor v Petržalke, kde sa môžu psy dosýta vyšantiť bez toho, aby niekoho ohrozovali.

Spokojní majitelia psov

Mestská časť sa už roky snaží majiteľom psov vychádzať v ústrety, osádza koše na psie exkrementy, dáva im zdarma každý rok 350 roliek vrecúšok, buduje oplotené výbehy pre ich štvornohých priateľov.

„Určite podporím budovanie aj ďalších takýchto výbehov, ak si ich do svojich priorít zaradia poslanci a keď na ne v rozpočte vyčlenia peniaze,“ povedal petržalský starosta Vladimír Bajan.

„Výbeh na Vyšehradskej bude mať rozlohu takmer 24 árov, budú v ňom lavičky, smetné koše, koše na psie exkrementy a informačné tabule pre majiteľov psov. Stromy, ktoré sa na tomto pozemku nachádzajú, nepochybne spríjemnia pobyt vo výbehu psom aj ich majiteľom, čo ocenia najmä v teplejších dňoch,“ informovala Bratislava24.sk Silvia Vnenková z oddelenie komunikácie s verejnosťou v Petržalke.

Výbeh bude slúžiť obyvateľom okolitých domov a ich štvornohým miláčikom, ale aj ostatným návštevníkom sídliska, a zároveň prispeje k vyššej bezpečnosti Petržalčanov.

Výbehy pre psov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM