Rôzne

V Petržalke má vyrásť najväčší rodinný park na Slovensku

Niekoľko desiatok rôznych náučno-zábavných atrakcií určených pre všetky vekové kategórie. Také sú predstavy o vybudovaní náučno-zábavného parku pre rodiny s deťmi, ktorý ma vyrásť na konci Petržalky v tesnom susedstve realitných projektov Južné Mesto a Slnečnice.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke má vyrásť najväčší rodinný park na Slovensku
Zdroj: Dnes24.sk

Realizátorom rodinného parku má byť Bratislavský samosprávny kraj (BSK). Park má byť miestom, kde rodina zaplatí vstupné alebo si zakúpi permanentku a strávi v jeho areáli celý deň.

„Nepôjde o žiadny Disneyland s kolotočmi. Podľa prvej diskusie s poslancami chceme uprednostniť charakter parku z prírodných materiálov, zohľadňujúc regionálne danosti s atrakciami nenáročnými na energie,“ uviedol náš zdroj z BSK.

Kraj hľadal inšpiráciu najmä v okolitých krajinách. Približne 80 km od Bratislavy pri Neusiedlerskom jazere sa nachádza Bratislavčanom dobre známy Family park a naopak asi 50 km za Prahou a 350 km od Bratislavy funguje len pár rokov park Mirákulum. „Malo by to byť niečo medzi oboma parkami,“ predpokladá zdroj z BSK. Náklady na výstavbu parku by sa mali pohybovať okolo 4 až 6 miliónov EUR.

O „Zámere vybudovania voľnočasového areálu“, ktorý preferuje rodinný náučno-zábavný charakter parku, budú poslanci BSK rozhodovať už najbližší piatok.

„Koľko to bude stáť, aká drahá bude prevádzka, kto to postaví a ako bude park vyzerať na to obstará kraj štúdiu,“ to je zmyslom Zámeru o ktorom rozhodnú v piatok poslanci a až v závere roka budú poslanci opäť rozhodovať, či a v akej podobe BSK do tejto investície pôjde.

Park má vyrásť na konci Petržalky pri ceste do Rusoviec na ploche 9 hektárov. V minulosti mala na tomto mieste stáť neslávne známa multifunkčná Danube Arena. Projekt sa ukázal ako finančne nerealizovateľný. Župa následne ponúkla uvedenú lokalitu na výstavbu Národného futbalového štadióna.

Táto alternatíva, aj keď bola hodnotená zo strany medzinárodnej hodnotiacej komisie ako najlepšia, bola zo strany štátu zamietnutá. Dnes na ploche rastie tráva a náletové dreviny.

Výhodou Parku bude dobrá dopravná dostupnosť. V jeho blízkosti sa plánuje konečná električkovej trate, ktorá povedie cez Starý Most a plusom je pripravovaná výstavba D4. „Veríme, že rodinný park bude konečný a úspešný projekt riešenia pozemkov, ktoré sme zdedili v roku 2009,“ uviedol zdroj z BSK.

Viac o stavbe električkovej trate sa dozviete tu: Električka do Petržalky: Uzávierka na Bosákovej potrvá dlhšie, výstavba električkovej trate predsa len mešká

Prečítajte si aj : Atrakciou pre deti aj dospelých na Záhorí bude zážitkový chodník Bobria hrádza

Prečítajte si aj : V Bratislave otvorili obrovský detský Svet zábavy, láka na 5-poschodový Megahrad. Toto sú jeho najväčšie vychytávky

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM