Tomáš Stupavský Správy

V Petržalke má vyrásť ďalšia veľká stavba

V mestskej časti Petržalka, konkrétne na Fuxovej ulici, plánuje investor do roku 2017 postaviť obytný a parkovací dom s vyše 270 bytmi a 500 parkovacími miestami. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Fuxton, s. r. o., predložila Slovenskej agentúre životného prostredia (SAŽP).

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke má vyrásť ďalšia veľká stavba
Zdroj: Dnes24.sk

Stavba bude stáť na relatívne nevyužitej ploche a to konkrétne medzi ulicami Bosákova, Černyševského a Jantárová cesta. Zo severnej strany bude budovu ohraničovať diaľnica D1 a Einsteinova ulica. Celková rozloha komplexu by mala byť 10.435 štvorcových metrov (m2).

Objekt bude mať 24 nadzemných podlaží a dve podzemné. „Nad podzemnými podlažiami bude vyhotovená vegetačná strecha s parkovou, oddychovou úpravou, ktorá bude priamo prepojená s prvým nadzemným podlažím objektu,“ spresňuje investor v zámere.

Obytný dom bude obsahovať celkovo 276 bytov, z toho 46 má byť jednoizbových, 115 dvojizbových a 115 troj a viacizbových. V prvom podzemnom podlaží by sa malo nachádzať aj niekoľko obchodov. Naopak druhé podlažie bude slúžiť výhradne na parkovanie.

Spoločnosť Fuxton s.r.o. si dala záležať práve na výstavbe parkovacieho domu, keďže Petržalka má už dlhodobo problémy s parkovaním. Dohromady navrhovateľ počíta s vytvorením takmer 500 miest na odstavenie vozidiel.

Začiatok výstavby je naplánovaný na júl 2015 a jej ukončenie predbežne na január 2017. Celkové náklady na jej realizáciu odhaduje investor na 25 miliónov eur.

Do zámeru je možné nahliadnuť v dňoch od 12.11.2014 do 3.12.2014 na prízemí budovy Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy, Primaciálne nám. 1, v priestoroch Služieb občanom/FRONT OFFICE.

Zdroj foto: bratislava.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM