Samospráva

V Petržalke má kultúra dvere otvorené

Poslanci rokujú o budúcej stavbe divadla Jána Ďurovčíka na pápežskej lúke. Chcú dať šancu aj iným kultúrnym projektom.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke má kultúra dvere otvorené
Zdroj: TASR

Choreograf Ján Ďurovčík by chcel mať v Petržalke svoje tanečné divadlo, ktoré postaví z vlastných zdrojov. Malo by stáť na takzvanej pápežskej lúke neďaleko Kostola Svätej rodiny.

Pochybnosti na oboch stranách

Rokovaniu petržalských poslancov predchádzala prezentácia zámeru muzikálového divadla. Ján Ďurovčík po nej povedal, že napriek tomu, že si nie je vedomý žiadneho pochybenia, nemá záujem v čase, keď sú stále otvorené otázky a pochybnosti zo strany poslancov ohľadom jeho zámeru, do toho ísť.

Je pripravený diskutovať a necháva projekt k dispozícii. Zároveň chce svoj zámer predložiť aj s inými mestskými časťami a rozhodne sa podľa toho, kde mu poskytnú najlepšie podmienky.

„Poslanci sú pripravení v rokovaniach pokračovať ďalej, ale zároveň chcú byť otvorení aj ďalším kultúrnym projektom, prípadne ďalším lokalitám, kde by ich bolo vhodné umiestniť,“ vysvetľuje hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Záujem o zámery

Rokovania budú prebiehať až do konca augusta. Zároveň môžu aj iní záujemcovia predkladať svoje návrhy a zámery v oblasti kultúry v Petržalke nadmestského, mestského i miestneho významu.

O výsledku rokovaní by mali poslanci informovať na septembrovom zastupiteľstve.

„Verím, že poslanci budú mať dovtedy vyjasnené, či už medzi sebou, alebo s pánom Ďurovčíkom, všetky otázky tak, aby sme vedeli dať Petržalčanom jednoznačnú odpoveď. Musím čakať aj ja, aby som vedel, čo poslanci vlastne chcú a aby som mohol odpovedať všetkým, ktorí sa ma na divadlo Jána Ďurovčíka pýtajú,“ povedal petržalský starosta Vladimír Bajan.

Čítajte aj: Petržalka by sa mala opäť rozrásť. Tentokrát o tanečné divadlo

Divadlo J. Ďurovčík
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM