Rôzne

V parku na Belopotockého pod „pyramídou“ sa deti zahrajú až v priebehu septembra

Rekonštrukčné práce na parčíku sú hotové, budeme však musieť počkať, kým tráva zapustí korene.

Ilustračný obrázok k článku V parku na Belopotockého pod „pyramídou“ sa deti zahrajú až v priebehu septembra
Zdroj: Dnes24.sk

Tešíte sa na otvorenie parčíka na Belopotockého? Zopár dní ale ešte budete musieť počkať. Je to pre dobro zelene, ktorá sa na mieste opäť krásne „zabývala“.

Obnova parku

Koncom júla 2016 spoločnosť EKOSTAV Rovinka, spol. s. r. o. v zmysle projektovej dokumentácie vypracovanej projektovou kanceláriou Total-Studio s. r. o., dokončili práce na obnove parku. „Mestská časť Staré Mesto sa po konzultácií s odborníkmi rozhodla, že v auguste zostane park ešte zatvorený, aby novo vysadená zeleň mala čas zakoreniť sa,“ informovala hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Bratislavské deti sa už čoskoro zahrajú na novom ihrisku. „Hojdačky a kladina sú osadené, v rámci realizácie boli vysadené nové stromy, arboristom bola ošetrená existujúca zeleň, zrealizované sú mlatové chodníky, osadenie lavičiek a odpadkových košov, ako aj oplotenie parku, ktorý bude prerastený živým plotom," doplnila Gubková. Pravdepodobne v októbri tohto roku by na odporúčanie arboristu mal byť vysadený aj pamätný platan.

Park by sa mal otvoriť v priebehu septembra tohto roku.

V rámci úpravy celého verejného priestranstva ulíc Belopotockého a Lehotského bolo v spolupráci s firmou Siemens s. r. o. zrealizované aj verejné osvetlenie.

Prekvapenie pre chlpáčov

Hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková nám prezradila aj to, že neďaleko parku by mal pribudnúť aj nový psí výbeh. V Starom Meste je naozaj veľký nedostatok miesta kam by ste so svojím štvornohým priateľom mohli vybehnúť, čiže tento plán psičkári rozhodne ocenia.

Revitalizácia parku

Na mieste parčíka na Belopotockého ulici chcel v minulosti postaviť polyfunkčný objekt investor ZIPP Bratislava, čo sa stretlo s veľkou nevôľou verejnosti a nielen aktivisti začali boj za záchranu parčíka.

Revitalizáciu parku realizuje firma EKOSTAV ROVINKA , spol. s. r. o., v cene približne 50-tisíc eur. Verejné osvetlenie parku, ako aj celého verejného priestranstva medzi budovou RTVS, Lehotského a Belopotockého ulicou, realizuje firma TM-Family s. r. o. v cene okolo 16-tisíc eur. Na výstavbu parku poskytuje Hlavné mesto SR Bratislava dotáciu vo výške 50-tisíc eur.

Čítajte aj: Poklepaním základného kameňa začali s výstavbou Národného futbalového štadióna

Park na Belopotockého
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM