Tomáš Stupavský Rôzne

V októbri sa ešte po Jesenského ulici električkou neodveziete. Zhotoviteľ posunul konečný termín

Pred desiatimi dňami vykonalo vedenie mesta kontrolný deň, aby si overilo ako sa posunuli práce na Starom moste a celom projekte nosného systému mestskej hromadnej dopravy. Zhotoviteľ stavby ubezpečoval, že všetko ide podľa plánu, no ako sa zdá nie je to pravda.

Ilustračný obrázok k článku V októbri sa ešte po Jesenského ulici električkou neodveziete. Zhotoviteľ posunul konečný termín
Zdroj: TASR

Už sme si všetci zvykli, že Štúrova ulica je takmer dva roky neprejazdná a zmenila sa na jedno veľké stavenisko. Od začiatku júna bola verejná doprava odstavená aj na susediacej Jesenského ulici.

Prečítajte si tiež: Počas leta nebudú po Jesenského ulici jazdiť električky

Na nedávnom kontrolnom dni zhotoviteľ stavby oznámil, že nastal veľký posun v prácach na staromestskej strane.

Uzávierka do polky alebo konca októbra?

Výsledky opráv naznačovali, že začiatkom októbra sa na Jesenského ulici konečne obnoví električková doprava. Opak je však pravdou. Zhotoviteľ požiadal magistrát o predĺženie konečného termínu. Uzávierka Štúrovej a Jesenského ulice bude trvať minimálne do 31.10.2015, tak sa uvádza na stránke magistrátu.

Dôvodom predĺženia uzávierky je realizácia ďalších stavebných objektov v komunikačnom uzle križovatky Jesenského – Štúrova.

„Štúrova ulica sa bude postupne sprístupňovať tak, ako sa budú ukončovať práce. Práce na električkovom triangli sa dokončujú, už je založené trakčné vedenie a koľajový zvršok, električka by mala začať jazdiť v smere po Jesenského opäť približne v polovici októbra, podľa výsledkov technických skúšok, ktoré sa ešte musia spraviť. Na Štúrovej ulici sa momentálne pracuje na zastávke MHD, ulica sa asfaltuje, po dokončení triangla sa koľaje začnú ukladať aj Štúrovu ulicu," uviedla pre Bratislava 24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Ako ďalej hovorkyňa doplnila vzhľadom na to, že sa momentálne opravuje aj úsek na Vajanského nábreží, električka by po Jesenského aj tak zatiaľ jazdiť nemohla.

Prečítajte si tiež: Oprava eletričkovej trate na Vajanského nábreží si vyžiada aj dopravné obmedzenia

Bratislavská samospráva v roku 2013 začala realizovať jeden zo strategických dopravných projektov, ktorý v sebe zahŕňa okrem iného rekonštrukciu Starého mosta a vybudovanie I. etapy Nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky. Dostavba Starého mosta a úprava Štúrovej ulice a okolia je prioritou roku 2015. Termín ukončenia stavebných prác je 15. decembra 2015.

Prečítajte si tiež: Po Jesenského ulici začnú začiatkom októbra opäť jazdiť električky

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM