Správy Samospráva

V okolí Pentagonu sa chystá veľké upratovanie. Pomôcť môže každý

Bratislavský "Pentagon" je každému dobre známy. Okrem kriminality a drogovej činnosti sa vyznačuje obrovským neporiadkom v jeho okolí. To by chcela Vrakuňa zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku V okolí Pentagonu sa chystá veľké upratovanie. Pomôcť môže každý
3
Galéria

Narkomani, povaľujúce sa injekčné striekačky a špina všade okolo. To sú tie najhlavnejšie problémy bratislavského „Pentagonu“, ktorý naháňa strach nielen obyvateľom mestskej časti Vrakuňa. Hlavné mesto i miestna samospráva sa v posledných mesiacoch výrazne pričinili o to, aby neslávne známy Pentagon už viac nebol takým postrachom.

Novinky pri Pentagone

Najprv začiatkom septembra vznikla pri Pentagone mobilná policajná stanica, v ktorej policajti 24 hodín denne dohliadajú na bezpečnosť v okolí.

Pred pár dňami zase pribudli pri problémovom obytnom dome unikátne polopodzemné kontajnery, ktoré by mali zvýšiť čistotu na uliciach. Či tomu tak skutočne bude, je ešte skoro povedať.

Veľké upratovanie

Prispieť k skrášleniu a skultúrneniu okolia sa snaží aj mestská časť. Tá organizuje vo štvrtok 2. novembra od 10:00 hod. čistenie verejného priestranstva v okolí Pentagonu. Pre všetkých dobrovoľníkov budú pripravené odpadkové vrecia a rukavice.

„Prosíme všetkých, ktorým záleží na okolí Pentagonu, aby sa pridali a pomohli vyčistiť našu Vrakuňu,“ pozýva mestská časť na veľké upratovanie.

Stanovište polopodzemných kontajnerov pri Pentagone
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM