Ľuba Lesná Samospráva

V nútenej správe. A napriek tomu sa v Devíne nevzdávajú

Starostka Devína Ľubica Kolková znovu kandiduje na starostku.Počas rozhovoru o tom, čo sa podarilo dosiahnuť počas uplynulých rokov pdočiarkla, že Devín je v nútenej správe,je pod celkom iným režimom, ako ostatné mestské časti.

Ilustračný obrázok k článku V nútenej správe. A napriek tomu sa v Devíne  nevzdávajú
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk

Peniaze na zveľadenie obce musí starostka hľadať cez neziskové organizácie, respektíve od mesta. Financie majú len na holé prežitie. Poslanci za Devín pracujú bez akýchkoľvek odmien. Ale ani poslanci ani starostka ani obyvatelia Devína sa nevzdávajú.

V Devíne to žije

Komunitný život prináša ďaľšie a ďalšie akcie. Túto sobotu to bola šarkaniáda. Ale pália aj Morenu. Spomínajú na duše tých, čo odišli. A tak ďalej a tak podobne.

Starostka spomenula, že nezisková oganizíácia získala peniaze, tak sa pustili do vytvorenia lavičiek na námestie. „Vytvorili objekty – sochy, ktoré sú zároveň lavičkami. Je to veľmi pekné. Tam by som si vedela predstaviť pokračovanie,“ vysvetlila Kolková.

„To nie je o tom, že presvedčím poslancov, aby dali peniaze z rozpočtu,u nás to je o tom, že budem hľadať možnosti získať peniaze niekde inde, ako z devínskeho rozpočtu a presvedčiť nejaké občianske združenie, alebo mesto, aby do toho išlo. Čiže – pokračovať v úprave námestia,“ doplnila.

Plány do budúcna

Kolková v prvom rade chce pokračovať v rekonštrukcii škôlky, ktorá je v havarijnom stave a chce tam vybudovať ďalšiu triedu.

Treba podľa nej nájsť financie na opravu Devínskej cesty. Hľadá riešenie nútenej správy. V súčasnosti, ako tvrdí: „Len chodím a doprosujem sa.“

Dôležité pre Devín, a nielen preň, je podľa Kolkovej vybudovať cyklotrasu. "Momentálne je riešenie smiešne. Nakreslili sa cyklisti na cestách a znížila sa rýchlosť pre autá. Ale to nie je riešenie,“ povedala pre náš portál.

Zabrániť ďalším zosuvom svahu

Podčiarkla, že je urýchlene nutné upevniť svahy propi ceste. Statické posudky jednoznačne poukazujú na hrozbu zosuvov. Paradoxom ostáva, že oblasť, kde sa nachádza Sihoť, kde sa nedávno kvôli dažďom zosunul svah, statik ohodnotil, ako jeden z mála oblastí, kde nič nehrozí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM