Správy

V Novom Meste zapísali 543 prváčikov, v Ružinove 892

Do prvých ročníkov základných škôl (ZŠ) v bratislavskom Novom Meste zapísali rodičia 543 detí. V porovnaní s minuloročným zápisom je to o 19 žiačikov viac.

Ilustračný obrázok k článku V Novom Meste zapísali 543 prváčikov, v Ružinove 892
Zdroj: TASR

Medzi zapísanými prváčikmi prevažujú chlapci, ktorých je 288, dievčat je 254, informoval hovorca mestskej časti Marek Tettinger.

Nové Mesto je zriaďovateľom ôsmich ZŠ. Počas víkendového zápisu bol tradične najväčší záujem o Základnú školu Za kasárňou, kde do prvého ročníka zapísali 197 detí. Základnú školu Jeséniova na Kolibe si pre svoje dieťa vybralo 72 rodičov a v Základnej škole Cádrova zapísali 67 detí.

Väčšina budúcich prvákov (371) pochádza z tejto mestskej časti. Záujem však bol aj z iných častí Bratislavy (102 detí) a 82 zapísaných detí nepochádza z hlavého mesta.

Počas uplynulého víkendu bol zápis do prvých ročníkov základných škôl aj v Ružinove. Mestská časť je zriaďovateľom deviatich ZŠ, do ktorých rodičia tento rok zapísali 892 detí. Najviac – 168 detí zapísali v Základnej škole Ostredková.

Záujem však bol aj o Základnú školu Nevädzova (153) a Základnú školu Drieňová (143). „Viac bolo chlapcov ako dievčat,“ doplnila hovorkyňa Ružinova Marianna Šebová.

Počet zapísaných detí nemusí byť totožný s počtom prváčikov, ktorí v septembri do vybraných základných škôl v jednotlivých mestských častiach aj nastúpia. Mnohé deti nastúpia niekedy aj do inej základnej školy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM