Tomáš Stupavský Samospráva

V Novom Meste začali s rekonštrukciou dvoch základných škôl

Základné školy Odborárska a Za kasárňou už čoskoro dostanú nový vzhľad. Bratislavská mestská časť Nové Mesto totiž v týchto dňoch začala ich rekonštrukciu. Budovy škôl čaká zateplenie, oprava fasády, výmena okien či vstupných dverí. Informoval hovorca starostu Nového Mesta Marek Tettinger.

Ilustračný obrázok k článku V Novom Meste začali s rekonštrukciou dvoch základných škôl
Zdroj: TASR

V ZŠ Odborárska plánuje mestská časť zrekonštruovať aj telocvičňu, ktorú okrem zateplenia, obnovy fasády i strechy čaká repasácia podlahových vrstiev. „V areáli školy bude vybudované nové viacúčelové ihrisko, pre basketbal, tenis, hádzanú, ale aj jedno volejbalové ihrisko a bežecká dráha,“ priblížil hovorca. Na detskom ihrisku majú pribudnúť aj nové hracie prvky a nové lavičky.

V ZŠ Za kasárňou sa v rámci rekonštrukcie zateplí jedáleň, na ktorej sa vymenia aj okná. Zmodernizuje sa tiež športové ihrisko, opravia chodníky a vysadí nová zeleň. „Zaujímavosťou areálu školy Za kasárňou bude digitálne interaktívne ihrisko,“ podotkol starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Súčasťou projektu revitalizácie školy na Odborárskej je aj vybudovanie nadstavby na susednej materskej škole, ktoré sa uskutočnilo v minulom roku. Celkové náklady predstavujú 713-tisíc eur. Projekt obnovy školy Za kasárňou zahŕňa aj rekonštrukciu materskej školy na Šancovej, ktorá pod ňu patrí.

Náklady na tento projekt predstavujú 993.000 eur. Rekonštrukcia oboch ZŠ sa uskutočňuje v rámci Operačného programu Bratislavský kraj formou Integrovanej stratégie rozvoja mestských oblastí. V rámci nej bratislavská mestská časť Nové Mesto získala na obnovu základných a materských škôl, verejných priestranstiev a komunitné centrum takmer 3,7 milióna eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM