Tomáš Stupavský Rôzne

V Novom Meste tento rok rodičia dávali svojim deťom netradičné mená ako Luna, Manasseh či Borsalino

Manasseh, Gildo, Luna či Matija – aj takéto netradičné mená dali tento rok rodičia svojim deťom, ktoré sa im narodili na bratislavských Kramároch. Na matrike v Novom Meste pracovníci úradu tiež zapísali mená ako Borsalino, Timon, Braen, Dalla, Nellie alebo Riana.

Ilustračný obrázok k článku V Novom Meste tento rok rodičia dávali svojim deťom netradičné mená ako Luna, Manasseh či Borsalino
Zdroj: TASR

„Najčastejšími dievčenskými menami, ktoré pre svoje deti tento rok vybrali rodičia, sú Ema, Sofia, Nina, Eliška a Ela. Medzi chlapcami bolo najviac nositeľov mien Adam, Jakub, Filip, Samuel a Tomáš,“ informovala vedúca Matričného úradu na Miestnom úrade Bratislava – Nové Mesto Viera Zámečníková.

V Novom Meste je jedna z najväčších slovenských pôrodníc, ktorú podľa novomestskej samosprávy vyhľadávajú rodičky nielen z Bratislavy, ale aj iných miest a obcí Slovenska. V mestskej časti sa tento rok do 15. decembra narodilo 2544 detí, čo je o vyše sto novorodencov viac ako vlani.

Novorodencom, ktorých matka má trvalý pobyt v bratislavskom Novom Meste, mestská časť aj tento rok prispievala „štartovacím“ finančným darom vo výške 200 eur. „Tento rok sme takto podporili 441 novorodencov – 232 chlapcov a 209 dievčat,“ uviedla vedúca sociálneho oddelenia na novomestskom Miestnom úrade Gabriela Vojtechová.

Novorodenci-chlapci, ktorých rodičia sú z Nového Mesta, dostali najčastejšie meno Michal, Samuel a Adam. Pri dievčatách boli zase najpopulárnejšie mená Karolína, Lea a Olívia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM