Maros Palesch Rôzne

V Novom Meste sa už učí vietnamčina

Vietnamský jazyk sa môžu od včera učiť žiaci Základnej školy na Odborárskej ulici s vietnamskou učiteľkou Thuy bich Ngo v mestskej časti Bratislava - Nové Mesto.

V tejto mestskej časti žije početná vietnamská komunita. Projekt vyučovania tohto ázijského jazyka podporil Úrad vlády SR. Riaditeľka školy Ľubica Daneková pre tlačovú agentúru povedala, že tento školský rok sa bude učiť vietnamčinu 37 vietnamských žiakov a traja slovenskí, raz týždenne popoludní dve vyučovacie hodiny. ** „Rodičia sú nadšení. Mnohé deti, ktoré sa tu narodili, nevedia dobre vietnamský jazyk,“** uviedla Daneková. Učiteľka je z Hanoja a je manželkou jedného zo zamestnancov veľvyslanectva v Bratislave, hovorí aj po anglicky a po rusky, dodala. Podľa riaditeľky ZŠ by mala učiteľka oboznámiť žiakov s vietnamským jazykom a kultúrou.

Triedu oficiálne otvoril starosta Nového Mesta Rudolf Kusý a vietnamský veľvyslanec v SR Nguen Xuan Luu. Prítomný bol bratislavský primátor Milan Ftáčnik a predstavitelia vietnamskej komunity.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM