Nina Táborská Rôzne

V nocľahárni sv. Vincenta de Paul bude opäť festival Doma dobre. Čakajú vás koncerty, diskusie aj kapustnica od známeho šéfkuchára

Koncerty, výstava fotografií, premietanie filmov a kapustnica. To všetko bude 6. decembra v nízkoprahovej nocľahárni sv. Vincenta de Paul v Bratislave. Chystá sa tam totiž druhý ročník festivalu Doma dobre.

Ilustračný obrázok k článku V nocľahárni sv. Vincenta de Paul bude opäť festival Doma dobre. Čakajú vás koncerty, diskusie aj kapustnica od známeho šéfkuchára

Vstup na koncert bude bezplatný, dobrovoľný príspevok návštevníkov poputuje na podporu a pomoc ľuďom bez domova. Informoval o tom Anton Repka z Pohoda festival.

V nocľahárni zahrajú skupiny Longital Suita, My Baby a Midi Lidi. „Súčasťou podujatia bude aj výstava fotografií Lukáša Maceka, kapustnica, ktorú pripraví šéfkuchár Jaro Židek, či diskusie zástupcov organizácií venujúcich sa ľuďom bez domova,“ doplnil Repka.

Pripomenul, že len v uliciach Bratislavy sa pohybuje asi 4-tisíc ľudí bez domova. „Viac ako tisíc z nich využilo počas roka 2014 služby nízkoprahovej nocľahárne sv. Vincenta de Paul. Pracovníci organizácie Depaul Slovensko sa starajú, aby ľuďom bez domova poskytli teplo, stravu a základné služby bez ohľadu na to, v akom stave prídu,“ uviedol Repka.

Okrem iného dostanú v nocľahárni ľudia hygienické potreby a v prípadne záujmu i sociálne poradenstvo a pomoc pri hľadaní práce. „Do nocľahárne sa dostanete kyvadlovou dopravou z Námestia 1. mája alebo spojmi 61 a 96, pričom od zastávky Fatruny si môžete prejsť cestu, ktorú si každý večer a ráno prejdú klienti nocľahárne,“ doplnil Repka.

Prečítajte si tiež:

Mestu pomáhajú tí, ktorí sami potrebujú pomoc. Ľudia bez domova to robia pre nás, čo môžeme urobiť my pre nich?

Týka sa všetkých, no väčšina pred ním zatvára oči. Bezdomovectvo v Bratislave je vážny sociálny problém

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM