Andrea Mesarčíková Rôzne

V MsČ Petržalka vydali už 4036 prenosných voličských preukazov

Samospráva mestskej časti Bratislava-Petržalka zaznamenala v posledných troch dňoch výrazný záujem voličov o vydanie prenosného voličského preukazu pre voľby do parlamentu.

Doposiaľ ich bolo vydaných 4036.
Miestny úrad upozorňuje Petržalčanov, že dnes je posledný deň pre získanie tohto preukazu, s ktorým môžu voliť mimo miesta trvalého bydliska.
Petržalský úrad, ako osobitný okrsok pre voľbu poštou, zaevidoval zatiaľ 512 doporučených zásielok, v ktorých sú volebné rozhodnutia zahraničných Slovákov.
Úrad zapísal do osobitného zoznamu 565 voličov, ktorí sú prihlásení na trvalý pobyt mimo územia SR a svoje volebné právo realizujú prostredníctvom voľby poštou. Najviac návratných obálok bolo doručených z Českej republiky, voličské hlasy prichádzajú aj z Japonska, Kuvajtu, Nového Zélandu či Tasmánie.
Voliči, ktorí požiadali o voľbu poštou, majú pre rozhodnutie symbolických 24 hodín, pretože obálka s hlasovacím lístkom musí byť doručená petržalskému úradu najneskôr 11. júna. Obálky doručené po tomto termíne už nebudú započítané do výsledkov parlamentných volieb.
TASR informoval dnes petržalský hovorca Ľubomír Andrassy.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM