Alexandra Húsková Samospráva

V modernom parku na Hálkovej ulici nájdete aj fontánku s pitnou vodou

Vynovený park na Hálkovej ulici ponúka okrem oddychu aj príjemné osvieženie. Najmä počas teplých dní určite návštevníci ocenia fontánku s pitnou vodou, ktorá je jednou z viacerých noviniek tohto moderného parku. Donedávna bola na fontáne tabuľka so zákazom, opýtali sme sa na dôvod.

Ilustračný obrázok k článku V modernom parku na Hálkovej ulici nájdete aj fontánku s pitnou vodou
Zdroj: Dnes24.sk

Nový park, ktorého významnú časť tvorí zeleň, ponúka možnosti pre relax, detské hry, aj športovanie.

Jeho súčasťou je moderné detské ihrisko s viacerými hracími prvkami. Na multifunkčnom športovom ihrisku si návštevníci môžu zahrať futbal, hádzanú či basketbal. Vedľa ihriska sú k dispozícii aj dva stolnotenisové stoly a fitnes zariadenia.

Na fontánke, ktorá je súčasťou nového parku, bola donedávna umiestnená tabuľka so zákazom pitia. Opýtali sme sa na Miestnom úrade Nové Mesto, aký bol dôvod zákazu.

„Po revitalizácii parku sa čakalo na rozbor vody, ktorý potvrdil jej vhodnosť na pitie. Na základe výsledkov tohto rozboru bolo upozornenie z fontánky odstránené,“ informoval nás Ján Borčin, komunikačný manažér MČ Nové Mesto.

Fontána je napojená na verejný vodovod s pitnou vodou, ktorá je kontrolovaná BVS a.s. „Rozbor vody preukázal jej nezávadnosť a teda spĺňa požiadavky pitnej vody,“ doplnil Ján Borčin.

Súčasťou revitalizácie sú aj nové chodníky a spevnené plochy v parku. Návštevníci si môžu oddýchnuť na nových lavičkách s tieniacimi prístreškami, v parku pribudli aj nové smetné koše.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM