Samospráva

V mestskom parlamente vznikol nový poslanecký klub. Predsedom je viceprimátor Bratislavy Milan Černý

V bratislavskom mestskom zastupiteľstve vznikol nový poslanecký klub. Jeho šiesti členovia sa nazvali Praví poslanci. Spomedzi seba si za svojho predsedu zvolili prvého viceprimátora Bratislavy Milana Černého (SDKÚ-DS).

Ilustračný obrázok k článku V mestskom parlamente vznikol nový poslanecký klub. Predsedom je viceprimátor Bratislavy Milan Černý
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Členmi klubu Praví poslanci sú okrem Černého Juraj Káčer, Milan Jambor, Izabella Jégh, Gabriela Ferenčáková a Zdenka Zaťovičová. „Medzi hlavné ciele klubu patrí podpora ozdravovania rozpočtu hlavného mesta, jeho rozvoj v rámci možností samosprávy, transparentnosť samosprávy a bližšia previazanosť medzi občanmi a jeho zastupiteľmi,“ uviedla tlačová služba SDKÚ-DS.

Černý, Jambor, Káčer a Zaťovičová odišli z Pravicového klubu, ktorému šéfuje Jozef Uhler (Sieť). Z 12 pôvodných členov mu tak ostalo sedem, keďže v marci z neho vystúpil aj Ján Buocik. Klub dnes tak už nie je druhým najsilnejším v mestskom parlamente.

Poslankyne Gabriela Ferenčáková a Izabella Jégh boli zase pôvodne členkami Klubu strany Most-Híd, kde je predsedom Rastislav Žitný (Most-Híd). Z päťčlenného klubu minulý mesiac odišli. Keďže doň však vstúpil Buocik, nerozpadol sa.

V bratislavskom mestskom parlamente tak dnes existuje šesť poslaneckých klubov. Najviac členov – 14 má Bratislavský klub, ktorého predsedom je Ján Budaj (Zmena zdola-DÚ). V zastupiteľstve sedí 45 poslancov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM