Kultúra

V Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava sa budete smiať týždeň v kuse

Bratislavčania sa majú na čo tešiť. Prehliadka komédií prinesie už od soboty do mestského divadla to najlepšie z českého a slovenského divadelného humoru.

Ilustračný obrázok k článku V Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava sa budete smiať týždeň v kuse
6
Galéria
Zdroj: MDPOH

Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava, ktoré sídli na Laurinskej ulici v Starom Meste, pripravilo na začiatok apríla skvelé divadelné menu. TÝŽDEŇ KOMÉDIE ponúkne sedem predstavení českých a slovenských divadiel. Program odštartuje v sobotu 1. apríla predstavenie Mŕtve duše Mestského divadla v Brne.

PROGRAM TÝŽDŇA KOMÉDIE:

Mŕtve duše, Městské divadlo Brno

Gogoľova komédia mapuje dobrodružnú púť skrachovaného šľachtica Čičikova, ktorý chce zbohatnúť nákupom mŕtvych nevoľníkov. Jeho cesta odhaľuje spoločnosť tejto doby ako pestrofarebnú galériu výrazných ľudských typov so všetkými ich smiešnymi zápornými stránkami. Gogoľ bol britkým kritikom panujúceho systému. Odsudzoval a napadal tuposť, ziskuchtivosť, lakomstvo, korupciu a sebeckú bezohľadnosť. Výkon Michala Isteníka ako Čičikova bol odmenený Cenou Thálie.

Sobota 1. apríla / MDPOH / 19:00 hod. / Vstupné 12 eur

Sluha dvoch pánov, Divadlo J. Palárika Trnava

Okrem plejády zábavných postáv a situácií, sa v predstavení Sluha dvoch pánov môžete tešiť aj na živú hudbu. Hlavná postava sluha Truffaldino si trúfa naozaj na všetko, každú situáciu a každý problém rieši originálnym a najmä vtipným spôsobom. Hoci v hre ide o vážne veci lásky, ba aj o život, dominuje jej séria komických zámen, omylov a nedorozumení.

Nedeľa 2. apríla / MDPOH / 19:00 hod. / Vstupné 10 eur

Panikári, Divadlo A. Bagara Nitra

Nitrianske divadlo do Bratislavy prichádza s hrou Panikári. Inscenácia je vtipnou komédiou o mužoch na pokraji nervového zrútenia, ktorí nenechajú nikoho na pochybách, že dobrí kamaráti, dobre mienená rada a dobrá zábava ešte nevymreli. Všetko sa to dá zvládnuť s ľahkosťou osviežujúceho humoru a s prieraznosťou kvalitnej fínskej vodky.

Pondelok 3. apríla / MDPOH / 19:00 hod. / Vstupné 10 eur

Práskni do bot, Divadlo na Jezerce Praha

Drsná komédia v réžií Jána Hřebejka je o hľadaní šťastia štyroch obkladačov kachličiek. Hrdinovia hry sú presvedčení, že k šťastiu môžu prísť len vtedy, ak niečo ukradnú. Hra je podľa tvorcov natoľko česká, že jej dianie preniesli z írskeho Belfastu do súčasnej Prahy.

Utorok 4. apríla / MDPOH / 19:00 hod. / Vstupné 14 eur

Kumšt, Slovenské komorné divadlo Martin

Je škodoradosť najväčšia radosť? Odpovie vám komédia v réžií Petra Mankoveckého o priateľstve troch mužov, o umení a o neviditeľnej hranici medzi umeleckým majstrovstvom a podvodom. Umne napísaná hra je metaforou života, plnokrvného priateľstva a rešpektu, ale aj pokryteckej morálky s množstvom konvencií. Kumšt ponúka inteligentnú zábavu s textovou a situačnou komikou, či zlomyseľnou a vtipnou absurditou.

Streda 5. apríla / MDPOH / 19:00 hod. / Vstupné 10 eur

Dobře rozehraná partie, Městská divadla pražská Praha

Bravúrna komédia o tom, ako žiť sám a nespustnúť, pobaví a poteší všetkých milovníkov dobrého humoru. V hre na divákov čakajú nečakané zápletky, dobré herecké výkony a netradičný pohľad na život. S hlavnou postavou – neznesiteľným chlapom nevydrží žiadna gazdiná. Jediný, kto to dokáže, je jeho priateľ šachista. Na scénu však prichádza nová gazdiná, ktorá vydrží dlhšie ako všetky predchádzajúce a tak priatelia rozohrajú nielen šachový súboj, ale aj súboj o ženu.

Štvrtok 6. apríla / MDPOH / 19:00 hod. / Vstupné 14 eur

Job interviews, Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava

Hra Petra Zelenky Job Interviews je ironickou komédiou z prostredia zábavného priemyslu o výslní a páde ambicióznych jedincov. Predstavuje aktuálnu variantu nevyčerpateľnej témy. Hlavnou postavou je sebavedomá Viera, asi 50-ročná podnikateľka v zábavnom biznise, majiteľka castingovej agentúry. Na svoj kariérny vrchol stúpala v celom po novembrovom období a obetovala práci materstvo aj rodinné vzťahy. Inteligentná, pohotovo vtipná, kruto cynická, skrátka výkonné, sebaisté monštrum.

Piatok 7. apríla / MDPOH / 19:00 hod. / Vstupné 12 eur

O predaji vstupeniek sa môžete informovať TU.

Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava Job interviews
6
Galéria
Zdroj: MDPOH
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM