Krimi

V Medickej záhrade sa nerešpektuje najmä zákaz pitia alkoholu

Napriek zákazovým informačným tabuliam sa v Medickej záhrade zákazy nedodržiavajú.

Ilustračný obrázok k článku V Medickej záhrade sa nerešpektuje najmä zákaz pitia alkoholu
Zdroj: TASR

V Medickej záhrade v bratislavskom Starom Meste nerešpektujú návštevníci predovšetkým zákaz fajčenia a požívania alkoholu. Vyplýva to z množstva priestupkov, ktoré v tejto súvislosti zaevidovala bratislavská mestská polícia od začiatku roka.

Na zákaz pritom upozorňujú aj informačné tabule s prevádzkovým poriadkom, ktoré sú umiestnené na vstupných bránach do areálu záhrady. Informoval o tom hovorca mestskej polície Peter Pleva.

Desiatky popíjajúcich

Najviac porušení príslušného všeobecne záväzného nariadenia mestskej časti sa týka popíjania alkoholu, mestskí policajti „prichytili“ takto takmer 70 popíjajúcich, zväčša bezdomovcov.

O niečo menej návštevníkov, okolo 60, nerešpektovalo zákaz fajčenia v priestoroch záhrady. Išlo najmä o mladých ľudí. Medická záhrada by sa pritom dala podľa Plevu nazvať aj zelenými pľúcami Starého Mesta. Porušovaním platných nariadení hrozí previnilcom pokuta do výšky 30 eur.

Bratislavská mestská polícia sa však pri miestnych kontrolách stretáva aj s nedodržiavaním čistoty a poriadku na verejných priestranstvách či porušovaním zákazu vodenia psov a jazdy na bicykli.

Čítajte aj: Viete, kde stojí najužší dom v Bratislave?

Ilustračný obrázok

Medická záhrada
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM