Alexandra Húsková Správy

V Malackách si môžte dať v nemocnici bezplatne vyšetriť hustotu kostí

V malackej nemocnici si možno tento týždeň nechať bezplatne preveriť zdravie kĺbov, kostí a chrbtice. Nemocnica organizuje Týždeň zdravia, v rámci ktorého záujemcom vyšetria hustotu kostí a deťom preveria, či nemajú ploché nohy.

Ilustračný obrázok k článku V Malackách si môžte dať v nemocnici bezplatne vyšetriť hustotu kostí
Zdroj: TASR

Pre návštevníkov sú pripravené aktivity zamerané na prevenciu a liečbu ochorení pohybového aparátu a odborné poradenstvo.

„Našou prioritou je prevencia a zachytenie zdravotného problému už v jeho začiatkoch. Aj preto organizuje naša nemocnica každý rok podujatie, na ktorom môžu návštevníci zadarmo zistiť, ako to s ich zdravím vyzerá a v prípade problému, možnosti, ako ho riešiť. Tento rok sme sa zamerali na ochorenia pohybového aparátu," hovorí riaditeľ Nemocnice Malacky Peter Kalenčík.

Bolesti kĺbov, chrbtice a s tým súvisiace ochorenia pohybového aparátu trápia stále viac pacientov nielen v pred dôchodkovom, ale aj v produktívnom veku. Keďže za niektoré ochorenia pohybového aparátu môžu zlé návyky z detstva či zanedbané detské ochorenia, pripravili odborníci aj bezplatné vyšetrenia plochých nôh u detí.

Mamičky sa môžu s vyškoleným personálom poradiť, ako s malými deťmi cvičiť, aby sa prípadná deformácia detského chodidla upravila, alebo ako problému úplne predísť.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM