Rôzne

V Malackách rozšíria kanalizačnú sieť

Prvou ulicou, kde sa začne predlžovať existujúca kanalizácia, bude Rakárenská. Práce by sa mali začať v prvej júlovej dekáde.

Ilustračný obrázok k článku V Malackách rozšíria kanalizačnú sieť
Zdroj: TASR

V Malackách sa rozšíri kanalizačná sieť. Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) predĺži kanalizáciu na ďalších päť ulíc – Rakárenskú, Duklianskych hrdinov, J. Kubinu, Pri Mlyne a Stupavskú.

„Po dokončení kanalizácie na spomínaných piatich uliciach budeme mať napojených deväťdesiatosem percent územia mesta, čo už zodpovedá štandardom tretieho tisícročia,“ uviedol v tejto súvislosti primátor Malaciek Juraj Říha.

Ako ďalej vysvetlil, zvyšok územia, ktorý ostane neodkanalizovaný, tvoria malé lokality, v ktorých sú náklady na vybudovanie kanalizácie vysoké pre nízku zastavanosť územia a technické prekážky. „Hľadáme však riešenie ako priviesť kanalizáciu aj do týchto miest,“ uistil malacký primátor.

Prvou ulicou, kde sa začne predlžovať existujúca kanalizácia, bude Rakárenská. Práce by sa mali podľa informácii vedenia mesta začať v prvej júlovej dekáde.

Kanalizácia na väčšine územia mesta bola vybudovaná v rámci projektu EÚ a skolaudovaná v januári 2014. Celkový rozpočet projektu bol takmer 15 miliónov eur, z toho 85 percent preplatila EÚ, desať percent nákladov pokryl štátny rozpočet a zvyšných päť percent nákladov (približne 700.000 eur) zaplatilo mesto Malacky.

Čítajte aj: V Malackách opäť funguje detská pohotovosť

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM