Správy

V Malackách opäť funguje detská pohotovosť

Podobne ako pohotovosť pre dospelých sídli v priestoroch malackej nemocnice. V noci navštívi lekár malých pacientov doma.

Ilustračný obrázok k článku V Malackách opäť funguje detská pohotovosť
Zdroj: TASR

V Malackách už opäť funguje detská pohotovosť v rámci Lekárskej služby prvej pomoci. Podobne ako pohotovosť pre dospelých sídli v priestoroch malackej nemocnice.

„Detská pohotovosť funguje od 1. júna cez pracovné dni v čase od 18.00 h večer do 6.00 h ráno, pričom pediater je k dispozícii v ambulancii do 22. hodiny, potom je možné zavolať si lekára domov,„ informovala hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová. Počas víkendov lekári ordinujú d 6.00 h ráno do 22.00 h večer. "Aj v tomto prípade platí, že v čase medzi desiatou v noci a šiestou hodinou ráno príde lekár k malému pacientovi domov,“ dodala.

Detskú pohotovosť prevádzkuje spoločnosť VyDePo.

Na začiatku apríla znovu obnovili aj pohotovosť pre dospelých. Túto službu poskytuje Nemocničná, a. s., ktorá prevádzkuje nemocnicu s poliklinikou v Malackách. Obe pohotovosti opäť zriadili po niekoľkých mesiacoch. K výpadku a napokon ukončeniu služby lekárskej pohotovosti v okresnom meste došlo na prelome rokov potom, čo polícia začala vyšetrovať okolnosti súvisiace s personálnymi a majetkovými záležitosťami občianskeho združenia, ktoré pohotovosť prevádzkovalo na malackom Malom námestí.

Čítajte aj: Malacky redukujú vizuálny smog, zmizlo už 80 reklamných pútačov

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM