Rôzne

V máji odštartuje výstavba športovej haly v Záhorskej Bystrici

Nádejní športovci zo Záhorskej Bystrice sa môžu začať tešiť. Mestská časť začne v máji tohto roku stavať športovú halu.

Ilustračný obrázok k článku V máji odštartuje výstavba športovej haly v Záhorskej Bystrici
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica

V Záhorskej Bystrici vyrastie športová hala pre nádejných mladých športovcov. Miestne zastupiteľstvo mestskej časti na svojom poslednom zasadnutí rozhodlo o čerpaní úveru vo výške 600-tisíc eur na pokrytie časti nákladov na vybudovanie multifunkčnej športovej haly.

Športová hala

Ako na svojej stránke informuje mestská časť, hala bude slúžiť aj ako školská telocvičňa pre deti základnej školy s materskou školou. „Zvyšnú časť nákladov vo výške ďalších 520-tisíc eur uvoľní na realizáciu projektu mestská časť zo svojho rozpočtu. Vysúťažená obstarávacia cena projektu športovej haly predstavuje 1,12 mil. eur,“ informuje mestská časť.

V súvislosti s finančnou náročnosťou projektu miestne zastupiteľstvo schválilo koncom minulého roku rozhodnutie o čerpaní úveru a jeho výške. „Na poslednom zasadnutí poslanci vybrali najvýhodnejší úver z ponúk niekoľkých bankových domov. Úver bude poskytnutý na dobu 15 rokov s fixáciou úroku na celú dobu čerpania úveru.“

Projekt by mal byť hotový za štrnásť mesiacov. Podľa vyjadrenia starostu Jozefa Krúpu je výstavba novej telocvične a súčasne športovej haly v Záhorskej Bystrici potrebná ako soľ. „Žijú tu športovo aktívni obyvatelia a prevažne mladé rodiny s deťmi, pre ktorých chceme zabezpečiť priestor na aktívny oddych a kvalitné športové vyžitie. Teším sa, že športovou halou vytvoríme podmienky pre našich športovcov, aj florbalistov, ktorí patria k najúspešnejším v Slovenskej extralige,“ vyjadril sa starosta. S prácami plánuje mestská časť začať v máji tohto roku.

Športová hala Záhorská Bystrica
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM