Nina Táborská Rôzne

V lokalitách Panorama City a Twin City dôjde k zmenám polohy i názvov zastávok MHD

Už od budúceho pondelka (2. mája 2016) by sa cestujúci mali pripraviť na nové zastávky v lokalitách projektov Twin City a Panorama City. Wüstenrot či Landererova. Tieto zastávky už v cestovnom poriadku nehľadajte.

Ilustračný obrázok k článku V lokalitách Panorama City a Twin City dôjde k zmenám polohy i názvov zastávok MHD
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Projekt Twin City bol predstavený verejnosti pred ôsmimi rokmi. Developerská skupina HB Reavis začala megalomanský plán realizovať ešte v septembri 2014. S budovami Twin City vznikne v Bratislave nová biznisová štvrť. Dokončenie je naplánované na 4. štvrťrok 2015 – 1. štvrťrok 2017

Čítajte tiež: Nová hypermoderná autobusová stanica sľubuje nákupy aj oddych

Panorama finišuje

Hneď vedľa vyrástli „Bratislavské dvojičky“ Panorama City z dielne spoločnosti J&T REAL ESTATE, ktoré dosahujú výšku 108 metrov. V týchto dňoch prebiehajú na projekte už len posledné úpravy. „Dokončujeme povrchy v spoločných priestoroch, vstupné lobby a koberce na chodbách na jednotlivých poschodiach. V bytoch, ktoré si objednali nadštandard montujeme kuchynské linky. Zároveň sa začalo čistenie fasád,“ informuje developer.

Dve trojuholníkové veže stoja iba niekoľko krokov od dunajskej promenády v atraktívnej lokalite hneď v blízkosti nákupného centra Eurovea. Projekt priniesol 600 nových bytov a takmer 950 parkovacích miest. Pod oknami Panorama City by na jeseň 2016 mal vzniknúť park s detským ihriskom, fontánou aj prístrešok na bicykle.

V súvislosti s novými projektmi príde už od 2. mája k niekoľkým zmenám v mestskej hromadnej doprave v lokalitách Twin City a Panorama City. Portál imhd.sk informuje o zmene názvov i polôh niektorých zastávok.

Konkrétne svoj názov zmení zastávka Wüstenrot, ktorá bude niesť nový názov Twin City, zastávka Landererova sa premenuje na Panorama City a súčasne v smere k Mostu Apollo bude preložená do novej polohy za križovatku s Čulenovou ul., pričom na nej zastaví aj linka 90. „Nástupište linky 90 Nové SND bude v priestore parkoviska za budovou divadla,“ informuje portál.

Čítajte tiež: Táto linka MHD je najdlhšia! Rovnakú vzdialenosť prejdete aj z Bratislavy do Trnavy!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM