Správy

V lesoch na území Bratislavy je vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva požiarov

Hodnoty na teplomeroch dnes dosiahnu tropických 34 stupňov Celzia. Hasiči vydali prvé výstrahy pred horúčavami.

Ilustračný obrázok k článku V lesoch na území Bratislavy je vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva požiarov
5
Galéria
Zdroj: TASR

Tridsaťstupňové teploty v tomto týždni sú dôvodom, prečo sa všetci snažíme mať prácu urobenú čo najskôr a ponáhľame sa k vode. S horúčavami však prichádzajú ruka v ruke aj riziká.

Svoje o tom vedia obyvatelia Rače, ktorí už majú prvé tohtoročné požiare za sebou.

Výstraha

S požiarmi v lesoch, vihohradoch či senníkoch bojujú hasiči rok čo rok. Niekoľkodňové pretrvávajúce horúce počasie môže zapríčiniť zvýšené riziko vzniku požiarov, ktoré sa šíria najmä v prírodnom prostredí. Vypaľovanie suchej trávy, odhodené ohorky od cigariet, nesprávne obložené ohnisko. Aj takýmto konaním môžete neúmyselne založiť požiar, a spôsobiť tak škody nielen materiálne.

Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy včera upozornil, že až do odvolania je na lesných pozemkoch na území Bratislavy vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva požiarov. „Okrem iného je na lesných pozemkoch a v ich ochrannom pásme zakázané fajčiť alebo používať otvorený plameň, a taktiež vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov. V lesoch je tiež zakázané zakladať ohne, a to aj na vyhradených ohniskách,“ informoval Hasičský a záchranný útvar hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy.

O tom, ako sa správať v čase zvýšeného nebezpečenstva požiarov, sa dočítate TU:

Požiar a horúčavy
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM