Nina Táborská Samospráva

V Lamači prelomili rekord: Po prvýkrát otvorili štyri prvácke triedy

Do lavíc bratislavských základných škôl dnes po prázdninách zasadá celkovo viac ako 20-tisíc žiakov. Vďaka záujmu o základnú školu na Malokarpatskom námestí po prvý raz od roku 1989 otvoriť až štyri prvácke triedy. Celkovo tento rok tak nastúpilo v Bratislavskom kraji až 3200 prvákov.

Ilustračný obrázok k článku V Lamači prelomili rekord: Po prvýkrát otvorili štyri prvácke triedy
Zdroj: TASR

V Základnej škole na Malokarpatskom námestí v bratislavskom Lamači venovali na začiatku tohto školského roka príchodu prváčikov ešte väčšiu pozornosť ako kedykoľvek predtým. Vďaka záujmu o školu mohli v Lamači po prvý raz od roku 1989 otvoriť až štyri prvácke triedy.

V mestskej časti, ktorá má viac ako 7300 obyvateľov, začalo základnú školskú dochádzku 77 detí. „Väčší počet prvákov si vyžiadal aj zvýšenie počtu učební,“ uviedla riaditeľka ZŠ Alena Petáková.

Viac sa s deťmi rozprávať

Lamačská škola sa v novom školskom roku chce ešte viac zamerať na individuálny prístup k žiakom. „Vytvorili sme motivačný program Sme tu pre vás, ktorý by mal pomôcť k tomu, aby sme vzbudili u detí väčší osobný záujem o to, aké vzdelanie môže škola poskytnúť a čo im samotným môže priniesť do budúcnosti,“ informovala Petáková.

„Na začiatku školského roka budem preto chodiť do tried a budem sa s deťmi rozprávať aj o tom, čo od nich očakávame my ako pedagógovia, prečo sa majú učiť. Zároveň sa budem pýtať na to, čo deti očakávajú od nás,“ dodala riaditeľka.

Vedecké pokusy aj internet

Lamačská ZŠ otvára aj nové krúžky. Spolupracovať bude s neziskovou organizáciou Krúžky v škole, ktorá má za sebou 15-ročnú prax v ich organizovaní v školách v Českej republike a v súčasnosti prichádza aj do Bratislavy. „V ponuke pre deti bude napríklad krúžok pre cheerleaderky, krúžok stolových hier a šachu, krúžok vedeckých pokusov alebo krúžok zameraný na počítače a internet,“ vymenovala riaditeľka ZŠ.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM