Samospráva

V Lamači investujú do revitalizácie námestia i priečelia kina

Prvá etapa revitalizácie Malokarpatského námestia i rekonštrukcia vstupných priestorov miestneho kina. To budú tohtoročné najväčšie investície v Lamači.

Ilustračný obrázok k článku V Lamači investujú do revitalizácie námestia i priečelia kina
Zdroj: Dnes24.sk

Najväčšími investičnými akciami v bratislavskom Lamači by mali byť prvá etapa revitalizácie Malokarpatského námestia i rekonštrukcia vstupných priestorov miestneho kina. Poslanci mestskej časti o tom rozhodli v rámci schválenia rozpočtu na rok 2017.

Cyklotrasy aj kanalizácia

Mestská časť v ňom počíta s príjmami vo výške 3.605.924 eur, na výdavky je vyčlenených 3.605.341 eur. Okrem začiatku revitalizácie centrálnej časti Lamača, na ktorú je z rozpočtu mestskej časti vyčlenených 65.000 eur, a rekonštrukcie priečelia miestneho kina (28-tisíc eur) ráta rozpočet s prostriedkami vo výške ďalších 64-tisíc eur. Tie sú vyčlenené na projektové prípravy územného plánu zóny Zečák, výstavbu cyklotrasy Lamač-Dúbravka, revitalizáciu Vrančovičovej ulice i prípravu dobudovania kanalizácie v tzv. starom Lamači.

V rozpočte je takisto vyčlenená suma päťpercentnej spoluúčasti v prípade získania dotácie z Environmentálneho fondu na rekonštrukciu strechy športovej haly Na barine.

Poriadok v parkovaní

„V každej položke rozpočtu došlo oproti minulému roku k navýšeniu,“ okomentoval porovnanie tohtoročného rozpočtu s tým na rok 2016 starosta Lamača Peter Šramko.

Podobne ako v roku 2016, aj v tomto roku pôjde približne polovica peňazí z rozpočtu pre oblasť školstva a vzdelávania (1.767.000 eur). Na údržbu a opravu komunikácií vyčlenili v Lamači 153.000 eur. Z toho 40.000 eur je alokovaných pre oblasť dopravného značenia a rezidenčného parkovania. „Bude to v tomto roku veľká téma, chceme v Lamači zaviesť poriadok v parkovaní,“ pripomenul predseda finančnej komisie lamačského zastupiteľstva Radoslav Olekšák.

Na sociálne služby je vyčlenených 106-tisíc eur, na údržbu zelene a verejných priestranstiev 92-tisíc eur. Kultúru a organizáciu kultúrnych podujatí podporili v rozpočte sumou 75-tisíc eur, na šport, vrátane starostlivosti o detské ihriská, je 49-tisíc eur, pričom 14-tisíc eur je suma kapitálových výdavkov určená na rekonštrukciu detských ihrísk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM