Rôzne

V ktorých obchodoch s oblečením utrácajú Slováci najviac peňazí?

Slováci minú ročne desiatky až stovky eur na oblečenie. Viete, na ktoré módne značky utrácame najviac?

Ilustračný obrázok k článku V ktorých obchodoch s oblečením utrácajú Slováci najviac peňazí?
6
Galéria
Zdroj: pixabay.com

Podľa najnovších štatistických údajov minie každý Slovák ročne v priemere viac ako 5 000 eur. Najväčšie sumy míňame na potraviny, nasledujú výdavky spojené s bývaním, taktiež na dopravu, dovolenky a v neposlednom rade na oblečenie či obuv.

Čo sa týka oblečenia, väčšina našich peňazí končí v zahraničných obchodných reťazcoch. Portál Aktuality.sk priniesol rebríček módnych značiek, za ktoré utrácame najviac peňazí.

Na čele je značka H&M

Najobľúbenejšou módnou značkou, ktorú Slováci najviac nakupujú, je H&M. Za minulý rok utratili spotrebitelia v predajniach H&M viac ako 53 miliónov eur. Ide o druhú najväčšiu odevnú spoločnosť na svete. Na našom trhu pôsobí od roku 2007 a v súčasnosti má 21 predajní.

Na druhom mieste skončila nemecká značka New Yorker, ktorej tržby sa na Slovensku vyšplhali na sumu 45,3 miliónov eur. Obľúbené medzi Slovákmi sú aj značky Cropp, Reserved, Mohito, Sinsay či House, ktoré patria pod poľský módny dom LPP. Nakupujúci v týchto predajniach utratili v roku 2016 takmer 40 miliónov eur.

Do prvej desiatky sa dostali ešte módne značky Takko, Pepco, Zara, Pull & Bear, Stradivarius, Bershka, C&A, Gate, Orsay, Calzedonia, Intimissimi a Tezenis.

Ilustračný obrázok

Obchody s oblečením
6
Galéria
Zdroj: pixabay.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM