Maros Palesch Rôzne

V KDH o kauzách vedeli už rok

KDH malo riešiť problémy spojené s Andrejom Ďurkovským, bratislavským exprimátorom pred rokom, povedal bývalý parlamentný poslanec, exnámestník bratislavského primátora a bývalý člen KDH Pavol Minárik.

„Dnes sa mi to zdá, dokonca by som povedal, nekorektné voči Ďurkovskému, že toto s ním robia. Lebo naozaj vedeli všetko pred rokom, mali to vyriešiť vtedy,“ pokračoval.
Ďurkovský sa po niekoľkohodinovom rokovaní Predsedníctva KDH 24. januára rozhodol vystúpiť zo strany, aby jej neškodila medializácia káuz spájaných s jeho osobou.
V súvislosti s názormi, že strana mala vyzvať Ďurkovského, aby sa vzdal mandátu v Národnej rade SR, Minárik uviedol, že mandátom po jeho získaní disponuje poslanec. „Akékoľvek orgány, keby také niečo urobili, by to asi nebolo úplne v poriadku, pretože mandátom disponuje konkrétny poslanec,“ vysvetlil.
Na margo súčasnej situácie v bratislavskom mestskom zastupiteľstve jeho bývalý poslanec Minárik povedal, že pravicová väčšina začala v ňom nešťastne.
„Musí si uvedomiť, že sú dávno preč časy, kedy tam bol ich primátor. Dnes musia byť oveľa konsenzuálnejší,“ podotkol. „Ak chcú pre mesto niečo urobiť, tak to musia robiť a musia byť schopní komunikovať s primátorom Milanom Ftáčnikom (nezávislý s podporou Smeru-SD),“ konštatoval Minárik s tým, že je priestor pre nastavenie korektných vzťahov. To sa im zatiaľ na prvom zastupiteľstve, nepodarilo, uzavrel.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM