Krimi

V kauze vraždy v Moste pri Bratislave vypovedali svedkovia

Obžalovaný Branislav A. mal krátko po vražde sledovať teletext so správami o zastrelení mladej ženy a desaťročného chlapca. „Do...al som to,“ prehlásil podľa svedka nervózne. Svedok však na súde včera nevypovedal a tak prokurátor prečítal jeho výpoveď, ktorú v minulosti urobil pred políciou.

Ilustračný obrázok k článku V kauze vraždy v Moste pri Bratislave vypovedali svedkovia
Zdroj: TASR

Výpoveďami troch svedkov pokračovalo včera na Okresnom súde Bratislava I pojednávanie v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004.

„V obývačke bežal televízor, Braňo sedel vo fotelke, ja som si sadol oproti. Bol nervózny a na teletexte prehadzoval strany. Písali tam, že pri Bratislave boli zastrelení žena a dieťa. Braňo povedal, že to do…al. Atmosféra tam bola napätá,“ čítal prokurátor z výpovede svedka pred policajným vyšetrovateľom.

Svedok si mal k Branislavovi A. prísť krátko po vražde pre peniaze na výkup kovového šrotu.

Branislav A. označil slová svedka za klamstvo. „Svedok klame, ak tvrdí, že som sa mu mal s niečím priznať. Skutok som nespáchal, priznať som sa nemal s čím. Svedok v mojom byte 30. 12. 2004 nebol,“ zareagoval.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Z priamej vraždy sú obžalovaní aj Jozef B., Nikola P. a Karol M. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

Súd odročil pojednávanie na 8. a 9. septembra 2015, kedy by mali byť vypočutí ďalší svedkovia.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM