Krimi

V kauze autičkárskeho gangu Martina R. bude konať už nový sudca

Skupina Martina R. a ďalších šiestich obžalovaných podľa prokuratúry vytvárala tzv. dvojičky áut. Automobily vyhľadávala v krajinách Európskej únie, potom na nich menila identifikačné údaje a predávala ďalej.

Ilustračný obrázok k článku V kauze autičkárskeho gangu Martina R. bude konať už nový sudca
Foto: Zuzana Jakubičková

Takmer rok sa riadne nekonal na Okresnom súde Bratislava I proces v prípade autičkárskeho gangu, kde je okrem iných obžalovaný aj Martin R., expriateľ známej herečky Karin H.

Skoré uzavretie kauzy môže skomplikovať skutočnosť, že doteraz zákonný sudca Juraj M. odchádza od 1. marca tohto roku do dôchodku a vec bude pridelená inému bratislavskému sudcovi. Dlhoročný sudca Juraj M. čelí obvineniam Generálnej prokuratúry SR a jeho prípad rieši Krajský súd v Trenčíne.

Na otázku prečo sa vo veci Martina R. tak dlho nekonalo, hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak dnes uviedol: „V tejto trestnej veci je vydaný príkaz na obmedzenie slobody svedka, nakoľko sa dlhodobo zdržuje na neznámom mieste.“

Súdu sa koncom marca minulého roka nepodarilo vypočuť tohto svedka, na výsluchu ktorého trvá prokuratúra. Sudca tak musel odročiť pojednávanie na neurčito, až kým sa prítomnosť svedka nepodarí zabezpečiť.

Skupina Martina R. a ďalších šiestich obžalovaných podľa prokuratúry vytvárala tzv. dvojičky áut. Automobily vyhľadávala v krajinách Európskej únie, potom na nich menila identifikačné údaje a predávala ďalej. Pritom o tom nevedeli ani kupujúci, ani skutoční majitelia áut. Skutky mali spáchať v rokoch 2006 až 2010.

Podľa obžaloby mal ísť zisk najmä Martinovi R., ktorý používal peniaze aj na ďalšiu trestnú činnosť. V novembri 2013 Martina R. prepustili z väzby a je stíhaný na slobode.

Martin R. bol okrem tohto prípadu spoločne so svojou expriateľkou Karin H. a ďalšími 13 osobami obvinený v kauze poisťovacích podvodov.

Prečítajte si tiež: Ďalšie mafiánske vraždy ostanú nepotrestané

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM