Tomáš Stupavský Rôzne

V Katedrále svätého Martina sa dnes konala omša za obete leteckého nešťastia vo Francúzsku

Modlitby za obete leteckého nešťastia vo Francúzsku sa dnes niesli Katedrálou svätého Martina v Bratislave. Svätú omšu celebroval kardinál Lorenzo Baldisseri, generálny sekretár Biskupskej synody v Ríme, spolu s viacerými biskupmi a kňazmi.

Ilustračný obrázok k článku V Katedrále svätého Martina sa dnes konala omša za obete leteckého nešťastia vo Francúzsku
Zdroj: TASR

Kardinál Baldisseri a ďalší hostia sa dnes zúčastnili na medzinárodnej konferencii v Bratislave s názvom „Čo môžeme urobiť pre šírenie kultúry života“.

Na svätej omši bol prítomný aj pomocný biskup v Madride Juan Antonio Martínez Camino, ktorý bol spolu s kardinálom Baldisserim jedným z účastníkov medzinárodnej konferencie.

„Chceme sa dnes modliť za blížiacu sa biskupskú synodu, ale zároveň túto sv. omšu chceme venovať obetiam dnešného leteckého nešťastia na linke Barcelona – Düsseldorf a rodinným príslušníkom obetí nešťastia,“ prihovoril sa prítomným bratislavský arcibiskup a predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Mons. Stanislav Zvolenský.

Na konci svätej omše arcibiskup Zvolenský prečítal sústrastný telegram, ktorý poslal predsedom Nemeckej, Španielskej a Francúzskej biskupskej konferencie.

Haváriu airbusu, ktorý sa v horskej oblasti v južnom Francúzsku zrútil z doteraz nezistených príčin, neprežil zrejme nikto zo 150 osôb na palube.

Informáciu poskytla Tlačová kancelária KBS v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM