Správy Samospráva

V Karlovej Vsi si môžete adoptovať kvetináč. Skvelá inšpirácia pre ostatné mestské časti!

Prechádzate denne okolo smutných zanedbaných kvetináčov s odpadkami a ohorkami od cigariet? V Karlovej Vsi to môže k lepšiemu zmeniť každý.

Ilustračný obrázok k článku V Karlovej Vsi si môžete adoptovať kvetináč. Skvelá inšpirácia pre ostatné mestské časti!
6
Galéria
Zdroj: pixabay

Príjemnú jarnú prechádzku v okolí vášho domu neraz pokazí bezútešný pohľad na zanedbané kvetináče plné špiny. V Karlovej Vsi sa rozhodli s takýmto smutným javom skoncovať. Obyvateľom mestskej časti ponúkajú na prenájom kvetináč, ktorý si vyberú a o ktorý sa môžu pravidelne starať.

Pomôžme prírode

Miestny úrad Karlova Ves v spolupráci s komisiou pre životné prostredie, ochranu prírody a verejný poriadok pripravil projekt Adoptuj si kvetináč. V rámci užitočnej a prospešnej akcie poradia dobrovoľníkom s výsadbou a pomôžu aj so zabezpečením zeminy i sadeničiek.

„Vďaka vašej starostlivosti a pravidelnému zalievaniu prežijú kvety i tie najväčšie horúčavy. Veríme, že sa nám spoločne podarí oživiť a skrášliť naše okolie,“ prihovára sa Karlovešťanom miestny úrad na svojej webovej stránke.

Zoznam kvetináčov, z ktorého si môžete vybrať ten, o ktorý sa chcete starať, nájdete TU.

Kvetináče sa nachádzajú v celej Karlovej Vsi aj na Dlhých dieloch. Na priloženej mapke nájdete miesta, kde sa kvetináče nachádzajú. Vybrať si môžete z rôznych kvetov vhodných na vysadenie.

Pokiaľ ste si vybrali ten svoj, kontaktujte p. Ličkovú na kvetinac@karlovaves.sk alebo na tel. č. 02/602 59 215 a dohodnite si adopciu konkrétneho kvetináča.

Kvetináče
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM