Tomáš Stupavský Samospráva

V Jarovciach počas leta opravia kultúrny dom a športovú halu

Mestská časť Bratislava Jarovce využíva tohtoročné leto na rekonštrukciu viacerých budov i športovísk. Ako dnes povedal starosta Jaroviec Pavel Škodler, prioritou sú najmä deti.

Ilustračný obrázok k článku V Jarovciach počas leta opravia kultúrny dom a športovú halu
Zdroj: TASR

„Teraz od pondelka sa začne rekonštrukcia vestibulu a toaliet v Kultúrnom dome, chceme opraviť chodník na Jantárovej ulici, na ktorý sme od vyššieho územného celku dostali 25.000 eur.“ Rekonštrukcia kultúrneho domu vyjde obec na 20-tisíc eur. Vybudovanie chodníka bude celkovo stáť 50.000 aur. Tento rok chce obec tiež začať s rekonštrukciou športovej haly na Zeleninovej ulici, povedal starosta.

„Už to vypratávajú, tento týždeň odstránia staré elektrické káble. Do zimy by sme chceli opraviť aspoň osvetlenie, okná a najmä opraviť strechu, aby to už mohli využívať aspoň deti na športové aktivity,“ dodal Škodler.

Hala, ktorej rekonštrukcia bude stáť asi 100-tisíc eur, by mala postupne slúžiť nielen na športové, ale aj kultúrne aktivity. V lete plánuje mestská časť Bratislava – Jarovce začať aj s budovaním detského dopravného ihriska.

Spolu to bude stáť cca 5 až 6000 eur, z toho 900 eurami prispeje BSK, 3000 dodá sponzor a zvyšok uhradí obec. Najväčšou investíciou v tomto volebnom období bude v obci rekonštrukcia Základnej školy.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM